Nyhetsarkiv


Ledig stilling som undervisningsinspektør

Oslo musikk- og kulturskole har en ledig stilling som undervisningsinspektør ved seksjon for musikk (100% stilling).

Les mer

Worshopuke pop/rock/jazz

I uke 42 arrangerer Oslo musikk- og kulturskole workshopuke med forskjellige kurs og workshops innen pop, rock og jazz flere steder i byen. Alle kulturskolens elever kan delta gratis.

Les mer

Ikke for sent å søke!

Kulturskolen har enkelte ledige plasser på musikk, dans, teater og visuelle kunstfag.

Se hele oversikten her

Monologkurs

Velkommen til monologkurs på Schous kulturstasjon med teaterinstruktør Beate Eriksen. Kurset er spesielt rettet mot deg som vil søke deg inn på høyere teaterutdanning. Undervisningen går over tre helger og avsluttes med en visning.

Les mer

Teaterkurs for voksne

Gjenoppdag dine kreative ressurser og hent fram ditt lekende jeg. Meld deg på teaterkurs for voksne på Schous kulturstasjon. Ingen forkunnskaper! Kursstart i uke 41.

Les mer og søk om plass!

Fakturering av høstsemesteret 2017

Foresatte og elever som logger seg inn i Speedadmin vil se datoen 15. oktober som forfallsdato for høstens fakturering. Dette er kun en foreløpig systemdato. Faktureringen for høstsemesteret gjennomføres i uke 39/40 og endelig forfallsdato er avhengig av når fakturering er ferdig gjennomført og fakturaene er sendt ut. Nøyaktig forfallsdato på fakturaene vil dermed kunne avvike noe fra datoen som står i Speedadmin.


Kom og syng!

Det er fortsatt mulig å melde seg på sangundervisning både innen klassisk sang og pop/rock/jazz. Flest ledige plasser er det på Grønland og Stenbråten. I tillegg er det enkelte ledige plasser på folkesang på Marienlyst skole.

Les mer her

Musikk i livets begynnelse – nye kurs har startet

Men det er fortsatt enkelte ledige plasser. Velkommen til et livssynsnøytralt kurs der foreldre og barn fra 2 måneder og oppover møtes for å synge, danse, leke og oppleve musikk sammen.

Les mer og søk om plass!

Nedsatte priser på dansekurs

Høstens beste nyhet for danseglade sjeler er at vi nå setter ned prisen på danskurs i hip hop, street, break, voguing, girly style og urban contemporary på Schous kulturstasjon.

Les mer

Meld deg på gitarkurs!

Vi har ledige plasser på alle våre gitarkurs (fra 8 år og oppover) på Ekeberg, Grønland, Kjelsås, Majorstuen, Rødtvet, Trosterud og Tøyen.

Les mer

Byens største kurstilbud

Oslo musikk- og kulturskole har byens største kurstilbud innen musikk, dans, teater og visuelle kunstfag for barn og unge.

Meld deg på nå!

Vinnere av Drømmestipendet 2017

Ballettdanser Iben Østraat (12), og klarinettist Daniel Ivanov (15) er de to vinnerne av Drømmestipendet fra Oslo i år. Oslo musikk- og kulturskole gratulerer!

Les mer

Ønsker du å arbeide profesjonelt med dans?

Ved Intensivt kveldsstudium i dans kan du teste dine muligheter for videre satsing. Undervisningen foregår på ettermiddags- og kveldstid på Schous kulturstasjon på Grünerløkka. Det er fortsatt noen ledige plasser. Opptak skjer fortløpende. Audition i juni og august.

Les mer her

Kunst- og håndverksuke på Tøyen skole

I uke 14 var det kunst- og håndverksuke på Tøyen skole. Dette er et av flere prosjekter kulturskolen er involvert i ved skolen.

Les mer og se bilder

B.A.D.A.S.S. gikk til topps!

Fire av kulturskolens animasjonselever vant Amandusprisen JUNIOR for filmen B.A.D.A.S.S. under Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival.

Les mer

Vellykket vårkonsert

Over 500 barn og unge deltok i kulturskolens årlige konsert for strykere og blokkfløytister i Oslo Konserthus, fredag 17. mars. Det ble storslagen musikk og imponerende logistikk.

Les mer

Lørdagsskoleelever videre til internasjonal konkurranse

Lørdagsskolens fløytister Mathias Zonca og Jara Hilbig var i Brussel helgen 18. – 19. mars for konkurransen Jugend Musizierts 2. runde. De kom dermed videre til neste runde som avholdes i Paderborn i Tyskland.

Les mer

Lørdagsskolekvartett med vellykket opptreden

Lørdagsskolens kvartett Strykejernet gjorde stor lykke med Den amerikanske av Dvorak på utdelingen av Klartspråk-prisen i Oslo Konserthus 27. februar.

Les mer

Nytt dansekurs i hip hop

Kulturskolen tilbyr nytt dansekurs i hip hop (10 – 12 år) ved Fernanda Nissen skole, tirsdager kl. 17.30, med dansepedagog Albin «Abbe» Lindén.

Les mer her

Billedkunstkurs i AKS-tiden på Ila

Kulturskolen tilbyr nytt billedkunstkurs for 1. – 4. trinn, onsdager i AKS-tiden på Ila skole.

Les mer her

Ordføreren på besøk

Tirsdag 31. januar fikk kulturskolen besøk av ordfører Marianne Borgen på Stoppestedet på Lilleaker.

Les mer

Nye dansekurs, våren 2017

Hos oss finner du kurs for nybegynnere og for drevene dansere, innenfor alle ambisjoner nivåer og stiler. Meld deg på nå!

Se dansetilbudet vårt her

NYTT SØKNADSSKJEMA

Kulturskolens nye elektroniske søknadsskjema er nå åpnet. Søk om plass nå!

Les mer

Filmsnutt fra barne- og ungdomsteatret

Som en del av bli-kjent-runden har Kulturetaten besøkt teaterelever fra barne-og ungdomsteatret på Schous kulturstasjon.

Se video her

Filmsnutt om Tøyenorkesteret

Den 21. desember 2016 spilte elever fra Tøyen Orkester konsert i Grønland kirke sammen med Ellayali Orkester. Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, og Venstreleder Trine Skei Grande var tilstede.

Se videoen her

Musikkterapigruppe

I februar 2017 starter vi opp en ny musikkgruppe for elever med behov for tilrettelagt undervisning. Vi søker elever på 3. – 4. trinn med interesse for musikk.

Les mer

Nytt animasjonskurs starter 26. januar

Endelig starter vi nytt animasjonskurs på Schous kulturstasjon. Kurset vil gå over 12 uker, torsdager fra 16:30 til 18:00, og er en innføring i animasjon. Det trengs ingen forkunnskaper.

Les mer her

Se vår nye dansevideo!

Danseelever og pedagoger fra Schous kulturstasjon utfolder seg i ny video.

Se den her!

Oppstart i januar, 2017

Velkommen til nytt semester i Oslo musikk- og kulturskole. Noen kurs har allerede startet, mens andre starter litt senere i januar.

Les mer om oppstart på ulike kurs her

Musikk på Majorstuen skole

Musikk på Majorstuen skole ønsker nye søkere velkommen! Tilbudet er et samarbeid mellom Majorstuen skole, Oslo musikk- og kulturskole, Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt. Søknadsfrist er 15. februar.

Les mer

Julekonsert i Grønland kirke

Fredag 9. desember var det klart for kulturskolens årlige julekonsert i Grønland kirke. Vi kunne som i tidligere år vise fram det ypperste av våre elevers solo- og ensemblespill, i mange sjangre og uttrykk. Takk for en stemningsfull konsert!

Se bilder

Opptak til Dans, vår 2017

Elever som går dansekurs høst 2016 – og som har bekreftet ønske om fortsatt plass vår 2017 – vil motta en skriftlig bekreftelse på plass i desember måned. Nye elever til dansekurs vil bli tatt opp fortløpende f.o.m. desember, og vil motta en skriftlig bekreftelse på tildelt plass.

Her finner du oversikt over vårt dansetilbud

OBS 1. desember!

Vi nærmer oss slutten av 2016, og vi håper at du så langt har hatt et lærerikt og spennende høstsemester. Enten du driver med musikk, dans, teater eller visuelle kunstfag, håper vi du ønsker å fortsette å utvikle talentet ditt her hos oss.

Mer informasjon

Lørdagsskolens elever gjør det skarpt

Denne høsten har to av våre Lørdagsskoleelever utmerket seg i hver sin musikkonkurranse.

Les mer

Kulturskolen har ledige plasser på gitarkurs!

Vi har ledige plasser på gitarkurs flere steder i byen. Søk om plass nå!

Les mer

Nytt kurs i billedkunst på Frydenberg skole

Denne høsten har vi startet opp kurs i billedkunst på Frydenberg skole. Det er fortsatt ledige plasser for elever fra 8 til 12 år, tirsdager 16:30 – 18:00. Søk nå!

Les mer og send søknad

Gratis kurs i billedkunst på Stenbråten skole

Onsdager kl. 16:30 – 18:00 tilbyr Oslo musikk- og kulturskole kurs i billedkunst for elever mellom 6 og 9 år på Stenbråten skole. Kurset er GRATIS dette høstsemesteret! Send søknad nå!

Les mer og søk om plass!

Har du ennå ikke søkt om plass i kulturskolen?

Oslo musikk –og kulturskole har fremdeles noen ledige plasser på utvalgte disipliner og undervisningssteder høsten 2016. Restplasser fylles opp fortløpende.

Se oversikten her

Dansevideo fra prosjektet På tå hev

Oslo musikk- og kulturskole hadde et minisamarbeid med Den Norske Opera & Ballett gjennom prosjektet På tå hev i juni. Våre danseelever i tillegg til elever fra kulturskoler i Akershus, Hedmark, Buskerud og Østfold var invitert til å delta. På tå hev gir ungdommer mulighet til å videreutvikle sine kunnskaper og ferdigheter i dans.

Se video!

Ukulelegruppe for 1. og 2. trinn

Fra høsten 2016 tilbyr Oslo musikk- og kulturskole gruppebasert undervisning i ukulele for 1. og 2. trinn. Barna vil lære grunnleggende ukulelespill i en morsom og lystbetont setting med sang, lek og samspill.

Les mer om ukulelegruppe og søk om plass

Dansevideo fra Schous ArtCamp 2016

Dansepedagog Karoline Ellingsen har laget en video fra årets dansekurs på Schous ArtCamp.

Se videoen her

Kulturskolen flytter inn på Ris skole

Denne høsten etablerer Oslo musikk- og kulturskole ny kulturstasjon i Ris skoles nybygde lokaler.

Les mer

Ny kulturstasjon på Fernanda Nissen skole

Høsten 2016 åpner ny kulturstasjon på Fernanda Nissen skole i Nydalen. Her vil det være tilbud i hiphop-dans og klassisk ballett og teater

Les mer

God stemning på Kampenjazz

Søndag 12. juni hadde kulturskolens pop, rock og jazz-elever solistkonsert på Caféteateret i regi av Kampenjazz, med lærerne som backingband.

Se video

Sommerkurs i dans på Schous kulturstasjon

Velkommen til sommerkurs i dans med noen av landets beste pedagoger, samt gjestepedagog i contemporary jazz Wanda Berntsson fra Sverige. Kursene er åpne for amatører, semiprofesjonelle og profesjonelle fra hele landet og holdes i juni, juli og august.

Se kursoversikt her

Noen få ledige plasser på Intensivt kveldsstudium i dans

Intensivt kveldsstudium i dans ved Oslo musikk- og kulturskole er beregnet på deg som ønsker en rask utvikling av dine danseferdigheter og teste dine muligheter for videre utdanning innen danseyrket. Vi noen få ledige plasser igjen for skoleåret 2016/17. Opptak blir gjort fortløpende.

Les mer og søk om plass

Ungdommens musikkmesterskap

Hvis du er under 23 år og spiller klassisk musikk, er du velkommen til å delta i Ungdommens musikkmesterskap (UMM) som arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge og Norges Musikkorps Forbund. Påmeldingsfristen er 1. oktober.

Les mer

Lørdagsskolens sommerkonsert

Søndag 22. mai invitererte Lørdagsskolen ved Oslo musikk- og kulturskole til sin årlige sommerkonsert, denne gangen i Marmorsalen på Sentralen.

Se bilder

Vinnerne av Drømmestipendet 2016

12. mai ble det offentliggjort hvem som får Drømmestipendet 2016. Fra Oslo er det Lisa Horten-Skilbrei (dans) og Martha-Pil Evertsen Neumer (musikk) som får 10.000 kr. hver. Vi gratulerer!

Les mer

Signed, sealed, delivered…

Søndag 24. april leverte kulturskolens pop, rock og jazz-elever en energisk konsert på Victoria Nasjonal jazzscene, med en rekke store hits fra Motowns glansdager.

Se bilder

Fløyteelev vant pris

Oslo musikk- og kulturskoles dyktige fløyteelev Jara Elisabeth Hilbig (snart 11 år), vant 1. pris i Jugend Musiziert-konkurransen i Helsinki rett før påske.

Les mer

Angelina Jordan imponerer

Norske talenter-vinner Angelina Jordan Astar fikk forrige uke stor oppmerksomhet da hun sang for 12 millioner amerikanske TV-seere i NBC-programmet «Little Big Shots». Sangtalentet framførte også nylig Amy Winehouses «Back To Black» sammen med musikere fra KORK. Angelina er pianoelev ved Oslo musikk- og kulturskole.

Se innslag fra Lørdagsrevyen her

Stemningsfull rådhuskonsert

Det ble magisk stemning da kulturskolens elever fylte podiet i Rådhushallen tirsdag 8. mars.

Les mer

Flott konsert i Oslo Konserthus!

Fredag 4. mars inntok 550 elever scenen under Oslo musikk- og kulturskoles årlige strykekonsert i Oslo Konserthus.

Les mer

Elev fra Oslo musikk- og kulturskole blant finalistene i Nordstrand musikkonkurranse

En av våre Lørdagsskoleelever, Mikkel Brekke Krossli, som spiller trombone, er blant finalistene i Nordstrand Musikkonkurranse.

Les mer

Nye fordypningsprogram i dans fra høsten 2016 på Schous!

Høsten 2016 starter vi opp en satsningsgruppe for elever i alderen 9 – 12 år med klassisk ballett-, moderne- og jazz-timer. Denne gruppen vil bli rekrutteringsgruppe for et nytt ballettkompani for 13 – 17 år og Ungdomskompaniet- Vi utvider også Schous HipHop kompani og deler i to aldersgrupper, tom 17 år. Inntak etter audition. Ønsker du å søke, eller vil du ha mer informasjon? Ta kontakt med fagansvarlig Liv Greli

Søk plass

Monologkurs

Skal du på opptaksprøve og trenger hjelp med monologen? På Oslo musikk- og kulturskoles monologkurs vil du få mulighet til å jobbe med selvskrevne tekster eller tekster hentet fra for eksempel klassikere som Shakespeare, Tsjekhov og Ibsen. Samtidstekster kan også være aktuelle. Gjennom dette kurset vil du få utviklet evnen til å arbeide selvstendig og personlig med teatertekster og «ta regi» fra instruktør.

Les mer her

Steinerskolens jentekor synger stor jubileums-/juleforestilling

med Maj Britt Andersen, Stian Karstensen m/flere

Les mer

Svigninger, en reise i musikk og vitenskap!

Gode orkestervenner! Vi har den store gleden av å invitere til høstens festforestilling - "Svingninger".

Mer informasjon

Gode nyheter fra politisk plattform for nytt byråd

Barn og unge trenger arenaer for kreativ utfoldelse og opplevelser i nærmiljøet sitt. Byrådet vil ha en økt satsning på et mangfoldig kulturtilbud for barn og unge. Vi vil bygge ut kulturskoletilbudet slik at ventelistene blir kortere.

Les mer

Temauke

Pop/rock/jazz avdelingen ønsker velkommen til temauke. I hele uke 42 går ordinær instrumentalundervisning ut og vil erstattes med ulike kurs, workshops og jam.

Mer info

Suzukifiolinistene spiller konsert i Norges hus i Göteborg!

Suzukifiolinistene fra Oslo i samarbeide med Göteborgs Suzukiförening.

Les mer!

NYHET!

Ledige plasser på Trompet, Slagverk, Obo, Fagott og Trekkspill på Tøyen kulturstasjon

Søk nå!

Animasjonsvisning på Filmens hus

Animasjon ved Oslo musikk- og kulturskole hadde visning av animasjonene fra skoleåret som har gått.

Se bildene her!

Fortsatt noen ledige plasser på Tegning!

Det er fortsatt noen ledige plasser på Tegning til høsten.

Søk om plass i dag!

Ledige plasser på keramikk!

Vi har noen ledige plasser på keramikk til høsten!

Søk plass nå!

Nytt telefonsystem

OMK har fått helt nytt telefonsystem.

Les mer her!

Sommerutstilling på Kunstnernes hus

Oslo musikk- og kulturskoles elever på Visuell kunst åpnet Sommerutstilling på Kunstnernes hus fredag 5. juni!

Les mer

Kurstilbud for alle som har lyst til å danse

Du finner kurs for nybegynnere til avansert, for alle ambisjoner, nivåer og stiler som Klassisk ballett, tåspiss, jazzdans, samtidsdans, hip hop, girly style, voguing, streetjazz, break, barnedans, kreativ dans mm. Vi har også rimelige yoga, strekk og pilates-kurs. Gratis break-jam fredager. Hos oss finner du kurs enten du vil trene en gang i uken som en morsom hobby eller vil fordype deg og har ambisjoner om en karriere innen dans. Ta kontakt for personlig veiledning og informasjon.


Flott konsert med 550 elever i Oslo Konserthus!

Igjen var det tid for å la seg imponere av 550 elever på Oslo Konserthus store scene.

Les mer

Byrådsbesøk på Tøyen kulturstasjon

Torsdag 29. januar fikk Tøyen kulturstasjon besøk av byråd for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie, og bystyrerepresentant for SV Marianne Borgen.

Les mer og se bilder

Vinterlyd på Grønland kulturstasjon

Søndag 25. januar gjennomførte klarinett- og saksofonseksjonen i Oslo musikk- og kulturskole sitt årlige «Vinterlyd»-prosjekt på Grønland kulturstasjon

Les mer

Billedkunst og dans i aktivitetsskoletiden

I aktivitetsskoletiden tilbyr Oslo musikk og kulturskole dansekurs på Rødtvet og Bolteløkka, og kurs i billedkunst på Ila og Manglerud.

Mer informasjon

2. pris til Duo Kasus

Vi gratulerer Duo Kasus med en 2. pris i Ungdommens musikkmesterskap nasjonalt, som ble arrangert på Norges musikkhøgskole 22. og 23. november.

Les mer

Julekonserten «Vind» i Grønland kirke

Fredag 28. november kunne Oslo musikk- og kulturskole som i tidligere år by på det ypperste av våre elevers solo- og ensemblespill, i mange sjangre og uttrykk. Sangere, strykere, blåsere, pianister, trekkspillelever, Oslo Winds og elever i visuell kunst sørget for en stemningsfull kveld i Grønland kirke.

Se bilder

Lørdagsskolens vinterkonsert

Søndag 23. november var det endelig klart for Lørdagsskolens vinterkonsert i Salen på Grønland kulturstasjon.

Se bilder

Barnas verdensdager

1. og 2. november ble Grønland kulturstasjon og bakgården på Asylet forvandlet til en fargerik piñata: Ut strømmet musikk, dans, kunst, lukter og smaker fra hele verden. Til tross for gråværet var det fullt hus og stor stemning!

Se bilder

Tilbakeblikk på Elvelangs 2014

Torsdag 25. september var det tid for årets Elvelangs i fakkelys, langs Akerselva fra Frysja til Vaterland. Tradisjonen tro deltok elever på dans og billedkunst ved Schous kulturstasjon med innslag mellom Ankerbrua og Nybrua.

Se bilder

Flotte prestasjoner under Ungdommens musikkmesterskap, region Øst

Helgen 18. – 19. oktober gikk Ungdommens musikkmesterskap, region Øst av stabelen ved Bærum musikk- og kulturskole og ved Oslo musikk- og kulturskole. Flere elever deltok i klassene for stryk, gitar, sang, blås, duo og ensemble.

Les mer og se bilder fra 18. og 19. oktober

Kurs i grunnleggende musikkteori

På kurset Musikkteori 2 ved Oslo musikk- og kulturskole kan du lære mer om noter, noteverdier, akkorder, skalaer, intervaller og annen musikkteori. Kurset er beregnet på piano- og keyboardelever som har spilt 2 – 4 år hos lærer, men det er også åpent for elever på andre instrumenter som kjenner oppbyggingen av tangentene på et piano/keyboard. Vi har plass til 10 deltakere.

Les mer og søk her!

Crossover-ensemble: Samspill på tvers av sjangere

Crossover-ensemble er noe for deg som liker å spille sammen med andre! I crossover-ensemble kan alle som synger eller spiller et instrument melde seg på. Tanken er at alle sjangere kan spilles på alle instrumenter. Vi skal jobbe med samspill, improvisasjon og låter i alle sjangere. Hvis du liker rocke-fiolin, hip hop-klarinett eller folkemusikk på en el-gitar, så meld deg på årets gruppe!

Les mer og send søknad

Ledige elevplasser på Obo

På Grønland kulturstasjon har vi ledige elevplasser på Obo. Fra 8 år og oppover.

Les mer og send søknad

Ledige elevplasser på gitar

Oslo musikk- og kulturskole har ledige plasser på gitarundervisning, for elever fra 8 – 18 år, flere steder i byen.

Les mer om gitarundervisningen og send søknad her

Tilbakeblikk på Ljom

16. mai gikk Oslo musikk- og kulturskoles store arrangement LJOM av stabelen i forbindelse med grunnlovsjubileet 1814 – 2014. Her er et lite sammendrag av den flotte feiringen på Operataket og på Scene 2.

Snurr film!

Oslo musikk- og kulturskole har endelig ledige elevplasser!

Den siste tiden har vi åpnet tre nye kulturstasjoner – på Tøyen, Rødtvet og Bjørnholt. Vi tilbyr undervisning i musikk, dans, teater og visuelle kunstfag i hele Oslo, ved kulturstasjonene og på en rekke grunnskoler.

Se oversikt over alle ledige plasser

Ledige plasser på sangundervisning

Oslo musikk- og kulturskole har fortsatt ledige plasser på sangundervisning flere steder i byen.

Les mer

Storband på høyt nivå

Er du i alderen 14 – 19 og god til å spille saxofon, trompet, trombone, piano, gitar, bass eller trommer? Oslo musikk- og kulturskole gir deg mulighet til å bli med på storbandprosjekt på «OMK rytmisk». SØK NÅ!

Mer informasjon her

Ledige plasser på Schous kulturstasjon

Har du lyst til å utvikle deg kreativt? På Schous kulturstasjon på Grünerløkka er det ledige plasser på teater, dans og visuelle kunstfag.

Les mer

Ledige plasser på Harpe

Oslo musikk- og kulturskole har ledige plasser på Harpe for søkere mellom 8 og 13 år.

Les mer og send søknad

Ledige plasser på Sinsen kulturstasjon

På Sinsen kulturstasjon har vi fortsatt noen ledige plasser på el-gitar og trommesett. Fra 12 år og oppover. Søk om plass i dag!

Mer informasjon

Oppstart 2014

Høstsemesteret 2014 på Oslo musikk- og kulturskole starter 25. august. Noen kurs kan ha oppstart senere.

Les mer

Gitarkurs på Veitvet – endret tidspunkt

Gitarkurs for nybegynnere, med Tomas Krakowski, på Veitvet skole fra mandag 6. oktober har endret tidspunkt til 18:45. Det er fortsatt ledige plasser.

Les mer og meld deg på her

Ledige plasser på Kirkeorgel

Oslo musikk og kulturskole har ledige plasser på Kirkeorgel. Undervisningen foregår i Nordberg kirke.

Les mer og søk om plass

Spillerom på Tøyen kulturstasjon

I uke 35 og 36 kan elever fra 5. – 10. trinn teste ut forskjellige tilbud på Tøyen kulturstasjon for deretter å velge hva de vil gå på resten av året. Møt opp i skolegården på Tøyen kl. 14:30 hver dag disse ukene og velg mellom undervisning i orkester, samspill, sang, keyboard, gitar, dans, Teater, billedkunst, animasjon og keramikk.

Les mer om Spillerom

Er barnet ditt utålmodig etter å komme i gang med å spille et instrument? Vi har ledige plasser på trekkspill

Det er ikke venteliste på alle instrumenter på Oslo musikk- og kulturskole. Hva med å forsøke trekkspill/akkordeon? Det er et anvendelig instrument i veldig mange sammenhenger, og i flere musikkgenrer enn mange er klar over. Barn helt ned til 5-års alder er velkomne til å forsøke! Vi har instrumenter i de minste størrelsene til utleie.

Søk om plass her

Kurs i aktivitetsskoletiden

Oslo musikk- og kulturskole tilbyr forskjellige kurs i aktivitetsskoletiden.

Meld deg på her

Ledige plasser innen Visuelle kunstfag

Oslo musikk- og kulturskole har ledige plasser på keramikk, tegning, video- og animasjonskurs.

Se full oversikt over fag med ledige plasser

Schous ArtCamp 2014

23. – 27. juni arrangerte Oslo musikk- og kulturskole ArtCamp på Schous kulturstasjon på Grünerløkka, med tilbud innen dans, teater, musikk og visuelle kunstfag.

Les mer og se bilder

Velkommen til dansekurs på Oslo musikk- og kulturskole

Hos oss finner du dansekurs for barn, ungdom og voksne – fra nybegynner til profesjonelt nivå, og i mange ulike danseformer. Hovedvekten av vårt kurstilbud finner du på Schous kulturstasjon på Grünerløkka. I tillegg har vi kurstilbud andre steder i byen. Oversikt finner på våre sider om dans. Kursene våre holder høy kvalitet. Hos oss er det plass til alle som vil lære å danse!

Les mer om dansekurs på Oslo musikk- og kulturskole

Oslo Dansestudio blir høsten 2014 en del av Oslo musikk- og kulturskole

Fra høsten 2014 er Oslo Dansestudio blitt en del av Oslo musikk- og kulturskole med kurs på Bjørnholt kulturstasjon og Hauketo.

Les mer og søk om plass

Til høsten åpner vi en ny kulturstasjon på Tøyen

På den nye kulturstasjonen vil Oslo musikk- og kulturskole tilby undervisning innen animasjon, billedkunst, gitar, keyboard, sang og mye mer.

Les mer

Elev ved Oslo musikk- og kulturskole gikk av med seieren i «Norske talenter»

Vi gratulerer 8 år gamle Angelina Jordan Astar med seieren i talentshowet «Norske talenter». Sangtalentet har fått oppmerksomhet i inn- og utland for sin stemme og har flere millioner klikk på YouTube. Angelina er pianoelev ved Oslo musikk- og kulturskole.

Les artikkel på NRK.no

Vellykket LJOM

Den 16. mai gikk Oslo musikk- og kulturskoles store arrangement i forbindelse med grunnlovsjubileet, «LJOM», av stabelen på Operaen. Med mange flotte kunstneriske innslag og nydelig vær ble det en fantastisk kveld.

Se og hør innslag fra Dagsrevyen og Østlandssendingen

LJOM – Oslobarnas avtrykk i tiden

Kulturlivets PR-byrå Kulturmeglerne har skrevet om Oslo musikk- og kulturskoles store arrangement LJOM – i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Bli med på Operataket den 16. mai du også!

Les mer på Kulturmeglernes hjemmeside

Musikksatsing på Tøyen skole

Avisen Vårt land har skrevet en fin artikkel om Tøyen skoles satsing på musikkundervisning – med lærere fra Oslo musikk- og kulturskole.

Les hele artikkelen her

Kulturskoletimen på Sinsen

En mandag i april ble det laget flere Rangoli i skolegården på Sinsen. Det er indiske lykkesymboler laget av farget ris.

Se bilder

Pianoelever spilte i Rådhuset under «Turist i egen by»

Pianoelever fra Oslo musikk- og kulturskole spilte under Oslo kommunes arrangement «Turist i egen by». Ca. 20 elever fikk utfolde seg på det store flygelet i Rådhuset mens byens befolkning strømmet inn i Rådshussalen for å hente Oslo Pass som ga gratis inngang til museer og attraksjoner, gratis offentlig transport mm.

Les mer og se bilder

Steinerskolens Jentekor på turné til Sveits

Steinerskolens Jentekor reiser på turné til Sveits 1. – 6. mai med Oslo musikk- og kulturskoles Tone Wik som Dirigent.

Les mer

Lørdagsskolekonserter

Lørdagsskolen inviterer alle elever ved Oslo musikk- og kulturskole til å melde seg på kammerkonserter i Salen på Grønland kulturstasjon.

Les mer om Lørdagskolekonsertene

Kristin Sæther Chandras kåret til Årets Navn 2013 i Ullern/Vestre Aker

Vi gratulerer vår egen Kristin Sæther Chandras som er kåret til Årets Navn 2013 av Ullern Avis Akerspostens lesere.

Les mer om kåringen her

Dyktige musikere fra OMK med i UMM

Fredag 22. november var det semifinale i Ungdommens musikkmesterskap på Norges musikkhøgskole, der fire solister og en duo fra Oslo musikk- og kulturskole deltok.

Les mer

Barnas drømmehjem på Kunstnernes Hus

Lørdag 9. november fikk barna boltre seg kreativt i prosjektet miniHuset på Kunstnernes Hus.

Les mer

Ledige plasser i OMK

Har du lyst til å spille et instrument? Drømmer du om å stå på en scene og danse eller spille teater? Eller vil du lære å lage keramikkopper eller kanskje en animasjonsfilm? Mulighetene er mange i Musikk- og kulturskolen!

Oversikt - ledige plasser

Magiske øyeblikk fra hele verden

Helgen 2. - 3. november ble det arrangert Barnas Verdensdager på Grønland kulturstasjon for 15. år på rad.

Les mer

OMK-bandet Sinsenkrysset imponerer igjen

Bandet vi kjenner fra Norske Talenter 2012 har kvalifisert seg til finalen i verdens største talentkonkurranse for band i alle sjangre: The Global Battle of the Bands (GBOB).

Les mer

Flotte prestasjoner under Ungdommens Musikkmesterskap

Helgen 19. - 20. oktober var det UMM regionalt mesterskap på Grønland kulturstasjon. Flere elever fra Oslo musikk- og kulturskole deltok i klassene for piano, blås, duo og ensemble.

Les mer

Spiller du i et ensemble?

Bli med og spill på kammerkonsert! Lørdagsskolen inviterer OMK-elever til å melde seg på høstens kammerkonserter i Salen på Grønland kulturstasjon.

Les mer

Suzukifiolinistene feirer 25 år!

Suzukifiolinistene (v/Anne-Berit Halvorsen) feirer 25 års uavbrutt aktivitet med konsert i Store Studio 26. oktober kl. 15.00

Les mer

Nytt bandtilbud på Kjelsås

Fra høsten 2013 tilbyr OMK instrumental- og bandundervisning i Trikkehallen Kultur- og ungdomshus på Kjelsås.

Les mer

Nye tilbud: Improvisasjon og prestasjonsforberdelse

Høsten 2013 starter vi opp to nye elevplasstilbud i OMK: Improvisasjon og prestasjonforberdelse. Improvisasjon er spesielt beregnet på sangere, strykere og blåsere, mens Prestasjonforberdelse er rettet mot alle instrumentalister og sangere.

Les mer om tilbudene

Gi slipp! Oslo musikk- og kulturskole på by'n

Søndag formiddag, den 21. april, var 500 elever og lærere fra Oslo musikk- og kulturskole ute i Oslo sentrum med kunstneriske innslag innen musikk, dans, teater og visuell kunst.

Les mer og se bilder!

Swingende storbandjazz for blokkfløytestorband!

Ungdomsblokkfløytistene St.Sunniva og Uranienborg slår til med et nytt og spennende konsept. Velkommen til konsert tirsdag 23. april i aulaen på Marienlyst skole!

Les mer

Schous Artcamp 2013

Takk for en strålende uke på Schous ArtCamp sommeren 2013! Velkommen tilbake til neste år!

Les mer om Schous Artcamp

Trampeklapp for dyktige elever

400 elever fra Oslo musikk- og kulturskole spilte for et begeistret publikum i Oslo rådhus.

Les mer om Rådhuskonserten

Nytt tilbud i OMK: Singer-songwriter

Liker du å synge og skrive egne låter? I januar 2013 starter et nytt undervisningstilbud i OMK der du både får sangundervisning og bi-instrumentundervisning (gitar eller piano), samt får jobbe med utvikling av egne låter og tekster.

Les mer om Singer-songwriter

Fin julekonsert med suzukifiolinister i desember

Beboerne på Frognerhjemmet fikk servert en fin og variert julekonsert med flere av OMKs unge og dyktige suzukielever.

Les mer

Hvor er Schous kulturstasjon?

Schous kulturstasjon ligger nederst på Grünerløkka og er en del av Schous kulturbryggeri. På Schous kulturstasjon finner du mange tilbud innen dans, teater og visuelle uttrykk.

Les mer om Schous kulturstasjon

Hvor er Schous kulturstasjon?

Schous kulturstasjon ligger nederst på Grünerløkka og er en del av Schous kulturbryggeri. På Schous kulturstasjon finner du mange tilbud innen dans, teater og visuelle uttrykk.

Les mer om Schous kulturstasjon

Tøyen skole satser på symfoniorkester

Høsten 2009 så et orkester på Tøyen skole dagens lys. Siden har det vært mange lysende øyeblikk for barn og unge i bydelen.

Les mer om Tøyen orkesterprosjekt

OMK-elev trollbandt publikum

OMK-elev Mikkel Brekke Krossli, 12 år, spilte konsert i Drøbak kirke lørdag 20. oktober, i konsertserien Ad Astra.

Les mer om Mikkel Brekke Krossli

Sinsenkrysset spilte seg til delfinalen!

Fredag 12. oktober klarte OMK-bandet igjen å overbevise dommerpanelet, denne gangen med den nyskrevne låta "Caught in lies". Vi gratulerer!

Les mer om Sinsenkrysset

HJELP, vi skal spille konsert, hurra!

I uke 42 blir det prosjektuke i rytmisk seksjon!

Les mer om prosjektuka

OMK-bandet Sinsenkrysset går videre i Norske Talenter!

Vi er stolte av å ha OMK-bandet Sinsenkrysset med i Norske Talenter. Bandet spiller på Sinsen kulturstasjon og lager låtene sine selv.

Les mer om Sinsenkrysset

OMK-elev Signe Eide deltok på Kulturnatt 2012

Signe Eide deltok med egne låter på åpningskonserten av Kulturnatt 2012, 14. september. Konserten fant sted foran Stortinget.

Les mer om Signe Eide

Suzukifiolinistene og Arve Tellefsen

Lovisenberg kirke feirer 100 år. I den forbindelse holder Suzukifiolinistene felles konsert med Arve Tellefsen i kirken tirsdag 25. september kl 18.30

Les mer

Vivian fikk Drømmestipend

Under en markering i Litteraturhuset i Oslo 6. juni ble det kunngjort at stipendet i Oslo er tildelt OMK-elev Vivian Louise Tsui. Vi gratulerer!

Les videre

OMK-elev spilte på ordførerens kontor, klar for Urørt-finale

Tirsdag 5. juni spilte Signe Eide en svært så eksklusiv konsert på kontoret til ordfører Fabian Stang.

Les videre her

Ljan Trio spilte i miniHuset, og på gata

Etter sitt oppdrag i regi av OMK og miniHuset - Kunstnernes Hus, tok det ikke lang tid før gruppen Ljan Trio viste hva de kunne, i selveste slottsparken.

Se billedserie her

Mange elever fra OMK med i Oslo- og Akershusmesterkapet for solister og ensembler

Lørdag 28. januar holdt NMF Viken Oslo- og Akershusmesterskap for solister og ensembler.

Les videre

OMKs arrangementer

Gjennom året har OMK en rekke konserter og arrangementer på forskjellige steder i Oslo.

Se oversikten her

Lørdagsskolens solistkonsert

Lørdagsskolen holder sin semestervise solistkonsert 10. februar. Et variert innhold, med musikk fra mange epoker.

Les videre

OMK-elever helt til topps i Ungdommens musikkmesterskap

I landsfinalen i UMM forrige helg deltok flere elever fra OMK.

Les videre

Carnatisk/tamilsk sang

Vi du utforske nye sangteknikker og lære masse om tamilsk musikktradisjon? Da er dette kurset noe for deg

Les mer

Se bilder fra Schous

Nå kan du se bilder av de flotte rommene vi har på Schous kulturstasjon.

Se bilder her

SLIDE Visuelle kunsfag

Publiseringsløsning av Imbera AS