Hjem \ Fagtilbudene

Fagtilbudene

Til venstre finner du en oversikt over alle fagtilbudene på Oslo musikk- og kulturskole.

Oslo musikk- og kulturskole (OMK) er en av de største kulturskolene i Norge. Skolen ble opprinnelig startet som Veitvet musikkskole ved utbyggingen av Veitvet på slutten av 1950 tallet. Skolen ble senere overtatt av Oslo kommune i 1979 som da opprettet Oslo kommunale musikkskole. Etter som årene har gått har skolen opprettet undervisning i flere ulike disipliner innenfor andre kunstfagområder enn bare musikk. I 2002 skiftet skolen navn til Oslo musikk- og kulturskole.

Oslo bystyre vedtar hvert år i sitt årlige budsjettvedtak ansvarsområde for Musikk- og kulturskolen.

Oslo musikk- og kulturskole skal være kommunens ressurssenter for musikk.- og kulturopplæring rettet mot barn og unge. Skolen skal alene eller i samarbeid med andre profesjonelle aktører og det frivillige musikkliv, gi flest mulig barn og unge et godt undervisningstilbud innen ulike kunstfag. Elever med særlige evner skal gis mulighet til å utvikle sitt talent. Undervisningen ved OMK er hjemlet i opplæringsloven.

Undervisningen foregår over hele byen, og vi tilbyr mange spennende aktiviteter innen musikk, dans, teater og visuell kunst.

Oslo musikk- og kulturskole har i ca. 7200 elever og 245 ansatte.  Noen av elevene får undervisning gjennom salg av tjenester til kor, korps eller orkester. I tillegg samarbeider vi med grunnskoler, bydeler og institusjoner.

Publiseringsløsning av Imbera AS