Hjem \ fagtilbud \ dans \ schous kulturstasjon og tåsen \ Schous ballettkompani

Schous ballettkompani

Schous ballettkompaniet skal bidra til å gi barn og unge i Oslo en mulighet for å fordype seg i klassisk ballett, få en raskere progresjon og forbedre sine dansetekniske ferdigheter.

Alder/nivå: 9 – 17 år
Varighet: Som medlem forplikter man seg til ett år av gangen. Kursstart våren 2019 er i uke 3. Siste kursuke i uke 21. Forestilling på Rommen scene tirsdag 28. mai i uke 22.
Pris:

 
Foto: Kristian Mjøset 
 
Audition består av klassisk ballett, moderne/samtidsdans og et kort intervju. 
Ta kontakt på e-post hvis du har spørsmål.
 
Schous ballettkompani deles inn etter alder og nivå.  Medlemmer i kompaniet vil ha obligatoriske timer fastsatt av oss. Timeplanen vil variere noe etter nivå og alder.  På kompanitimene vil man kunne fordype seg og lære spesifikke øvelser, trinn og kombinasjoner, repertoar og koreografi. Man vil også få en bedre forståelse av kroppens anatomi og funksjon. 
 
Høyt nivå. 13 – 17 år (ikke inntak høsten 2018) 
De eldste kompanimedlemmene vil trene følgende dager:
  • 3 ballett-klasser/uke  øvede + øvede/videregående
  • 1 samtidsdans/uke
  • tåspiss + kompaniklasse 
Aspiranter.  9  – 12 år (inntak 2018). De som fyller 9 år høsten 2018 kan også søke.
Aspiranter vil ha obligatorisk trening følgende dager:
  • Fast kompaniklasse tirsdager kl.16:30 – 18:00
  • lørdag kl. 12:00 eller kl. 13:00 ballettklasse,  pluss tåspiss.
  • onsdager (valgfri) 
  • Valgfrie timer i dialog med våre lærere. 
  • Medlemmer må kjøpe Ungdomkort.
Vi forutsetter at de yngste søkerne har trent ballett i minimum 1 år, men om man har annen relevant treningsbakgrunn og er motivert, er man også velkommen til å søke.
 
Alle elevene vil få tett personlig oppfølging. Det blir veiledningssamtaler 2 ganger i løpet av året. hvor foresatte er med. Det er også muligheter for gjestepedagoger i løpet av året. 
  
Kompaniet vil i løpet av året delta på ulike opptredener og forestillinger, og avsluttende kompaniforestilling i mai måned. 
 
Skolen har gjennom dette tilbudet som mål å gi elever med ekstra interesse og motivasjon for fordypning i ballettfaget et godt treningstilbud så de kan styrke sin grunnleggende teknikk og øke sine ferdigheter. Vi ønsker på sikt også å etablere en gruppe fra 13 – 17 år med høyt danseteknisk nivå (øvede og viderekommende). Dette krever trening flere ganger i uken. 
 
Vi har også som mål å kunne hjelpe våre elever som ønsker å søke seg til danselinjen ved Edvard Munch videregående skole. Våre kompanier gir et godt grunnlag for dette. Per i dag anbefaler vi de som er mellom 13 og 18 år å ta kontakt for veiledning slik at vi sammen kan sette opp en timeplan tilpasset den enkelte. Man kan også søke seg til Schous ungdomskompani hvor man i tillegg til ballett trener jazz og samtidsdans.
 
Alle medlemmer gjør audition før hvert år. Hanna Skjeggestad er koordinator for kompaniet og følger opp og veileder elevene. 
 
Kontakt
Liv Greli (fagansvarlig)
Tlf: 22 20 67 22
Resepsjonen Schous kulturstasjon: 22 20 67 25
Resepsjonen er åpen når vi har kurs (man.–tor. 16–22, fre. 16–20 og lør. 10–15).


Bli elev
Søk plass på Schous ballettkompani (elektronisk søknad)Publiseringsløsning av Imbera AS