Hjem \ fagtilbud \ dans \ schous kulturstasjon og tåsen \ Tåspiss

Tåspiss

Varighet: Kursstart i uke 3 våren 2019. For kurs opp til 12 år og lørdagskurs er siste kursuke uke 19. For kurs fra 13 år til voksne avsluttes semesteret i uke 21.
Pris:

Å danse på tå er morsomt, men svært krevende. For å danse på tå kreves det særlig forståelse for egen fysikk, samt kontroll, plassering, styrke og fleksibilitet. I kulturskolen følger vi forskning rundt barns helse, og lar ikke elevene starte på tå før vekstplatene i føttene har grodd nok sammen. Dette skjer rundt 12-års alderen.
 
For å danse på tå hos oss må elev oppfylle følgende krav:
 
Pre-pointe (tåspissforberedeleser)
Elevene må gå på denne timen i minimum ett år før de kan vurderes av pedagog til å gå videre til nybegynner tå. For å gå på denne timen må man gå på minimum to klassisk klasser i uken. Timen fokuserer på å øke forståelsen for plassering og få tilstrekkelig styrke og fleksibilitet til å kunne stå på tå. Det forventes egentrening i tillegg til undervisningen, og elevene får hjemmelekser. Elever fra 10 år kan gå på denne timen på lørdager og voksne elever på timen på tirsdager. Timene foregår uten tåspissko.
 
Nybegynner tå
Dette nivået er kun tilgjengelig etter avtale med pedagog. For å gå på dette nivået må man ta minst tre klassisk klasser i uken. Det første året man starter på nybegynner tå, må man fortsette å ta tåspissforberedeleser én gang i uken. På denne timen har elevene tåspissko og jobber med grunnleggende styrke og teknikk hovedsakelig ved barren. Barn/ungdom har tilbud om dette på lørdager og voksne på mandager.
Adgang til nybegynner tå er kun etter avtale med pedagog for å sikre at det er fysisk forsvarlig for elevene. Ta kontakt med pedagog eller kontoret før man kjøper tåspissko eller melder seg på kurset!
 
Kontakt
Liv Greli (fagansvarlig)
Tlf: 22 20 67 22
Resepsjonen Schous kulturstasjon: 22 20 67 25
Resepsjonen er åpen når vi har kurs (man.–tor. 16–22, fre. 16–20 og lør. 10–15).
 


Bli elev
Søk plass på Tåspiss (elektronisk søknad)Publiseringsløsning av Imbera AS