Hjem \ fagtilbud \ dans \ schous kulturstasjon og tåsen \ Tåspiss

Tåspiss

Varighet: Kursstart i uke 3 våren 2019. For kurs opp til 12 år og lørdagskurs er siste kursuke uke 19. For kurs fra 13 år til voksne avsluttes semesteret i uke 21.
Pris:

Foto: Kristian Mjøset
 
Å danse på tå er morsomt, men svært krevende. For å danse på tå kreves det særlig forståelse for egen fysikk, samt kontroll, plassering, styrke og fleksibilitet. I kulturskolen følger vi forskning rundt barns helse, og lar deg ikke starte på tå før vekstplatene i føttene har grodd nok sammen. Dette skjer rundt 12-års alderen.
 
 
For å danse på tå hos oss må elev oppfylle følgende krav: 
 
Pre-pointe (tåspissforberedeleser)
Du må gå på denne timen i minimum ett år før pedagogen avgjør om du er klar til å gå videre til «nybegynner tå». For å gå på tåspissforberedelser må man gå på minimum to klassisktimer i uken. På pre pointe-timen er det fokus på å øke forståelsen for plassering, og få tilstrekkelig styrke og fleksibilitet til å kunne stå på tå. Det forventes egentrening i tillegg til undervisningen, og du får hjemmelekser. Elever fra 10 år kan gå på denne timen på lørdager og voksne elever på timen på tirsdager. Timene foregår uten tåspissko.

Nybegynner tå
Dette nivået er kun tilgjengelig etter avtale med pedagogen. For å gå på dette nivået må du ta minst tre klassisktimer i uken. Det første året du starter på dette kurset må du fortsette å ta tåspissforberedeleser en gang i uken. På «nybegynner tå» bruker du tåspissko og jobber med grunnleggende styrke og teknikk hovedsakelig ved barren. Barn og ungdom har tilbud om dette på lørdager og voksne på mandager. Adgang til «nybegynner tå» er kun etter avtale med pedagog for å sikre at det er fysisk forsvarlig for elevene. Ta kontakt før du kjøper tåspissko eller melder seg på kurset!
 
Kontakt
Tlf: 22 20 67 22
Resepsjonen Schous kulturstasjon: 22 20 67 25
Resepsjonen er åpen når vi har kurs (man.–tor. 16–22, fre. 16–20 og lør. 10–15).
 


Bli elev
Søk plass på Tåspiss (elektronisk søknad)Publiseringsløsning av Imbera AS