Hjem \ fagtilbud \ dans \ sommerkurs_schous \ Pedagoger

Pedagoger

Schous Summer Dance Intensive

Foto: Gene Schiavone
 
JULIE DOKKEN
klassisk ballett
 
Julie har sin utdannelse fra Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett og Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun har en BA i klassisk ballett og PPU (Praktisk-pedagogisk utdannelse). Siden 2013 har hun jobbet som utøvende danser, koreograf og pedagog innen flere bevegelsesspråk og sjangre. Hun har blant annet undervist ved Kirkenær Ballettskole, Kulturskolen i Oslo, Spin-off, Jessheim VGS, Edvard Munch VGS, Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett og Den Norske Ballettskole & Akademi.
Som danser har hun jobbet for blant annet Den Norske Opera & Ballett, Florida Classical Ballet, Bodø Ballettkompani, To the Pointe BP, Show de Vida, The Choreologist og DUOA- Dans og koreografi. Klassene hennes har trinn-kombinasjoner som er lette å huske, slik at man i større grad kan jobbe i dybden med teknikk, bevegelseskvaliteter, musikalitet og uttrykk. Gjennom nøye oppbygde klasser opplever elevene både mestringsfølelse og utfordringer, samt masse danseglede!
 
 
Foto: Karina Rønning 
 
EMANUEL HEM
samtidsdans 

Emanuel er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans og ble uteksaminert våren 2010 med en faglærerutdanning (BA) i dans fra Universitetet i Stavanger (danser og pedagog). Han har en videreutdanning i Kulturelt entreprenørskap fra Norges Musikkhøyskole. Emanuel har blant annet danset og koreografert ved kulturhovedstaden Stavanger (2008), Pasjon (2008) i Stavanger domkirke, Eurovision Memorylane (2008), Melodi kvasi grandprix (2007–2010), Reportoarforestillingen Moves peripheries (2009), dinnershowet Showdance i Atlantic hall (2008–09), forestillingene Forandringer i Sandnes Kulturhus (2010), forestillingen 4 i den kulturelle skolesekken (2009–10), «Samtidsdrag» (2017–2019) og diverse andre større og mindre oppsetninger og show de siste årene. Han har tidligere undervist ved blant annet Steps dansestudio, danse/ballettlinjene ved Fageborg og Blindern videregående (2014–2018). Han jobber for tiden på Edvard Munch Videregående skole og Spinoff forstudium i dans. Emanuel underviser også Schous Ungdomskompani. Han har hatt regi på elevforestillingene Avsnitt, Abra Kadavra, Grønn Rust, Sirkus Kadavra, Bettong og «214» – alle på Riksscenen. Hans samtidsdanstimer består av både improvisasjon, gulvarbeid, stående arbeid og forskjellige bevegelsessekvenser. Han tar utganspunkt i skjelettet og kroppens forutsetninger der tyngdekraft, musikalitet, rytme, spenning/avspenning, flyt og lekenhet er stikkord.
 
 
 
ANNE LUNDKVIST
jazz
 
Anne er utdannet ved Den Norske Balletthøyskolen (nå: Norges Dansehøyskole) med jazzfordypning, og har hatt flere lengre opphold i LA og New York etter endt utdannelse. Hun har også videreutdanning i Veiledning og coaching ved Høgskolen i Oslo og Akershus og er sertifisert pilates-instruktør. Hun har danset i flere produksjoner i den kulturelle skolesekken som blant annet DOT av Tharan Revfem, Sofasamfunn med Komma Danseteater, danset i Fame the musical i 2010 med koreografi av Kristine Melby, har opptrådt på Lower Manhattan Art Leagues Spring Festival, koreografi av Jennifer Archibald. Hun har koreografert og danset i egne produksjoner som Einsam og Mot skogen med tekstforfatter/forteller Tone Bolstad. Anne har undervist ved bl.a. danselinjen ved Blindern VGS (tidl. Fagerborg), danselinjen ved Greveskogen VGS, Spin Off Forstudium i Dans og Asker dans- og ballettskole. Hun har også koreografert for Spin Off Forstudium i Dans sin juleforestilling, Schous dansekompani og for Schous elevforestillinger.
 
 
 
 
LENE BRUSTAD MELHUS
klassisk ballett
 
Lene Brustad Melhus er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole med danseteknisk fordypning i moderne/samtidsdans og pedagogisk fordypning i klassisk ballett. Hun har jobbet som danser og pedagog i Oslo og Trondheim, og har undervist ved flere danseskoler i og rundt Oslo siden 2007. Hun er for tiden også masterstudent ved Intitutt for pedagogikk på UiO. Under årets sommerkurs på Schous underviser hun klassisk litt øvet/øvet. Klassen vil begynne med øvelser for styrke, kontroll og plassering som videreføres til barreøvelsene, og deretter mer sammensatte sekvenser i senter og over gulvet med fokus på å finne bevegelsesfrihet og dynamikk.
 
 
 
OLIVER PAULSSON
hip hop
 
Oliver er en ung danser fra Sverige som startet å ta dans seriøst allerede i 10 års alderen da han vant muligheten til å opptre ved The Ericsson Globe med Sveriges den gang hotteste hip hop-kompani Bounce. Han gikk danselinjen ved Lunds Dans- og Musikal Gymnasium. Etter dette har han danset i en rekke land som; USA, Japan, U.K og mange andre land. Hans opptreden kulminerte ved å bli signert av en av London´s største agenter; Mark Summers Casting & Management, som har jobbet med artister som Michael Jackson, Whitney Houston og Rihanna. Etter dette etablerte han eget firma som organiserte danse-eventer og show. Høsten 2018 flyttet han til Oslo og startet ved KHIO hvor han studerer bachelor i Jazzdans.
 
  
Foto: Yanic Cohen
 
ÅSE MARIE RANNESTAD
klassisk ballett og samtidsdans
 
Åse Marie Rannestad har sin utdannelse fra KHiO med BA i dans og pedagogikk (2005) og MA i utøvende dans (2017). Hun har lang og allsidig erfaring som pedagog og har undervist blant annet ved Universitet i Stavanger, Spin Off Forstudium i Dans, Oslo Kulturskole, samt en rekke videregående skoler, kveldsskoler og folkehøyskoler.
Åse Marie jobber også aktivt som utøvende danser og har medvirket i oppsetninger ved Den Norske Opera&Ballett, Det Norske Teatret og Sogn&Fjordane Teater. Hun har medvirket i flere produksjoner for barn og unge, og over flere år turnert med Den Kulturelle Skolesekken. Den senere tid har hun også jobbet mer selvstendig som skapende danser i egne verk. På sommerkurset har hun som fokus og mål for klassen å finne en finne en organisk og funksjonell oppbygning, som bidrar til at man oppnår flyt og frihet i egen kropp. Klassen er fysisk og dynamisk med mye bevegelse og bruk av rom, samtidig som musikalitet, uttrykk og variasjon i bevegelsesvokabular og vektlegges.
 
Foto: Guro Lepperød
 
INGVILD MÆHLE SKJØTSKIFT
klassisk ballett og samtidsdans
 
Ingvild Mæhle Skjøtskift kommer fra Oppdal. Hun har sin utdanning fra Universitetet i Stavanger (2007–2010) og har vært ansatt ved Oslo kulturskole siden 2012. Hun er aktiv som freelance dansekunstner og er for tiden tilknyttet Panta Rei Danseteater. Ingvild underviser både i klassisk ballett og samtidsdans nivå 1 på sommerkurset i august. Hun fokuserer på musikalitet og formidling i tillegg til grunnleggende elementer som plassering, forflytning og gulvarbeid i sine klasser. Kursene passer for deg som har noe erfaring fra før.
 
 
Foto: Sjalg Bøhmer Vold
 
JOSEPHINE GRACIA SLAAEN
urban contemporary
 
Josephine startet sin danseutdannelse ved Spin Off Forstudium i Dans før hun flyttet til Stockholm for å ta yrkesdanserutdannelsen ved Balettakademien. Vinteren 2017 var hun en del av Nudans kompani ved GöteborgsOperaen. Har videre trent i Los Angeles, på bl.a Millennium Dance Complex og Edge Performing Arts. Jobber som danser og koreograf og har koreografert for «Hairspray» i Ullensaker Kulturhus, eventer og prosjekter. Har vært med i musikkvideo for Veronica Maggio, Lemaitre, Aleksander With mfl., og danset på åpningen av «Skiskyting VM» og «NRKs Juleparty». Høsten 2018 danset hun i Siv Gaustad sitt verk i «Dans i 4 dimensjoner». Klassene til Josephine er fulle av energi og danseglede, der musikalitet og formidling er i hovedfokus. 
 
 
 
Foto: Ole Walther  / ODE
 
MARIAMA SLÅTTØY
​jazz
 
Mariama Slåttøy er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i utøvende dans (2014). Hun har i flere år vært tilknyttet Oslo Danse Ensemble, hvor hun blant annet har turnert med Riksteatret og jobbet med koreografer som Jo Strømgren, Subjazz og Ole Martin Meland. Mariama har også vært engasjert ved Folketeatret, Oslo Nye Teater og Hålogaland Teater, hvor hun har arbeidet med teateroppsetninger og musikaler. Som den ene halvdelen av prosjektet Teip, en plattform for eksperimentering med film, arkitektur og dans, har hun skapt dansekunst i filmformat og hatt festivalvisninger både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har hun gjort en rekke danseoppdrag som omfatter alt fra TV-opptredener til arrangementer, musikkvideoer og filmprosjekter.
 
 
 
Foto: Maud Dedichen
 
KRISTIAN VINDENES
urban contemporary og hip hop
 
Kristian er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans, ett år ved Ballettakademien i Stockholm og avsluttet sin bachelor ved KHiO våren 2017. Han har undervist ved ulike skoler bl.a. i Bergen, Hønefoss og Stockholm, har koreografert for Schous Hip hop kompani, The Lab Concept som vant Mesure your Crew våren 2016. Tidligere vært med i Bergensgruppen MixMaster Cru som kom blant de 10 beste i Norske Talenter 2012. Kristian underviser i hip hop og urban contemporary.
 
 


Publiseringsløsning av Imbera AS