Hjem \ fagtilbud \ dans \ sommerkurs_schous \ Pedagoger

Pedagoger

Schous Summer Dance Intensive

Foto: Gene Schiavone
 
JULIE DOKKEN
klassisk ballett
 
Julie er utdannet ved KHiO, med bachelorgrad i ballet og tok PPU samme sted (2016–17). Julie har undervist ved Edv. Munch vgs. Kirkenær ballettskole og jobbet ved Den Norske Opera og Ballett med undervisning i dans og koreografi for barnekoret. Hun har også vært vikar ved ballettskolen samme sted. Julie har danset i bl.a: Eurovision Young Dancers (EBU), for bandet Tusmørket, i produksjoner for To the Pointe Ballet Productions, Ballerina Productions, Byfestivalen/Wuthering hights, Wellefilm/ Ida Astero Tabaka i kunstfilmen Aries i serien The 12 Creatures of the Zodiac, Bodø Ballettkompani som Svanhilda i Coppélia, Open Evening in Theater aan het Spui med utdrag Safe as houses, Studio 2 (Lightfoot & Léon), The land to land(Wang), Florida Classical Ballet, The Nutcracker (Suarez) og i Nasjonalballetten som reserve for corps de ballet i Symphony in C (Balanchine) og i Snøfnuggenes vals,
Nøtteknekkeren (D.Bjørn).
 
 
Foto: Karina Rønning 
 
EMANUEL HEM
samtidsdans 

Emanuel er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans og ble uteksaminert våren 2010 med en faglærerutdanning (BA) i dans fra Universitetet i Stavanger (danser og pedagog). Han har blant annet danset og koreografert ved kulturhovedstaden Stavanger (2008), Pasjon (2008) i Stavanger domkirke, Eurovision Memorylane (2008), Melodi kvasi grandprix (2007–2010), Reportoarforestillingen Moves peripheries (2009), dinnershowet Showdance i Atlantic hall (2008/09), forestillingene Forandringer i Sandnes Kulturhus (2010), forestillingen 4 i den kulturelle skolesekken (2009/10), illusjonisten Alexx Alexxanders Norgesturne En Magisk aften (høsten 2010) og diverse andre større og mindre oppsetninger og show de siste årene. Han har tidligere undervist ved blant annet Steps dansestudio, danse/ballettlinjene ved Blindern videregående 2014/2015. Hatt regi på elevforestillingene Avsnitt, Abra Kadavra, Grønn Rust og Sirkus Kadavra i 2015 – alle på Riksscenen. Emanuel underviser Schous Ungdomskompani. Hans samtidsdanstimer består av både, improvisasjon, gulvarbeid, stående arbeid og forskjellige bevegelsessekvenser. Han tar utganspunkt i skjelettet og kroppens forutsetninger der tyngdekraft, musikalitet, spenning/avspenning, flyt og lekenhet er stikkord.
 
 
ANNE LUNDKVIST
jazz
 
Anne er utdannet ved Den Norske Balletthøyskolen (nå: Norges Dansehøyskole) med jazzfordypning, og har hatt flere lengre opphold i LA og New York etter endt utdannelse. Hun har også videreutdanning i Veiledning og coaching ved Høgskolen i Oslo og Akershus og er sertifisert pilates-instruktør. Hun har danset i flere produksjoner i den kulturelle skolesekken som blant annet DOT av Tharan Revfem, Sofasamfunn med Komma Danseteater, danset i Fame the musical i 2010 med koreografi av Kristine Melby, har opptrådt på Lower Manhattan Art Leagues Spring Festival, koreografi av Jennifer Archibald. Hun har koreografert og danset i egne produksjoner som Einsam og Mot skogen med tekstforfatter/forteller Tone Bolstad. Anne har undervist ved bl.a. danselinjen ved Blindern VGS (tidl. Fagerborg), danselinjen ved Greveskogen VGS, Spin Off Forstudium i Dans og Asker dans- og ballettskole. Hun har også koreografert for Spin Off Forstudium i Dans sin juleforestilling, Schous dansekompani og for Schous elevforestillinger.
 
 
LENE MELHUS
klassisk ballett
 
Lene er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole (nå Norges Dansehøyskole), med danseteknisk fordypning i moderne/samtidsdans og pedagogisk fordypning i klassisk ballett. Lene kommer fra Trondheim og gikk danselinja ved Trondheim Katedralskole før hun flyttet til Oslo. Hun har undervist og jobbet i administrasjonen ved flere ballettskoler i og rundt Oslo siden 2007. Har som danser gjort ulike show og tv-opptredener som f.eks Amanda-prisutdelingen og VG-lista Topp 20, gjort forestillinger under Ultima-festivalen i Oslo, og jobbet med Jill Sigman/Thinkdance i Oslo og New York.
 
 
 
OLIVER PAULSSON
hip hop
 
Oliver er en ung danser fra Sverige som startet å ta dans seriøst allerede i 10 års alderen da han vant muligheten til å opptre ved The Ericsson Globe med Sveriges den gang hotteste hip hop-kompani Bounce. Han gikk danselinjen ved Lunds Dans- og Musikal Gymnasium. Etter dette har han danset i en rekke land som; USA, Japan, U.K og mange andre land. Hans opptreden kulminerte ved å bli signert av en av London´s største agenter; Mark Summers Casting & Management, som har jobbet med artister som Michael Jackson, Whitney Houston og Rihanna. Etter dette etablerte han eget firma som organiserte danse-eventer og show. Høsten 2018 flyttet han til Oslo og startet ved KHIO hvor han studerer bachelor i Jazzdans.
 
  
Foto: Yanic Cohen
 
ÅSE MARIE RANNESTAD
klassisk ballett og samtidsdans
 
Åse Marie Rannestad har sin utdannelse fra KHiO med BA i dans og pedagogikk (2005) og MA i utøvende dans (2017). Hun har lang og allsidig erfaring som pedagog og har undervist blant annet ved Universitet i Stavanger, Spin Off Forstudium i Dans, Oslo Kulturskole, samt en rekke videregående skoler, kveldsskoler og folkehøyskoler.
Åse Marie jobber også aktivt som utøvende danser og har medvirket i oppsetninger ved Den Norske Opera&Ballett, Det Norske Teatret og Sogn&Fjordane Teater. Hun har medvirket i flere produksjoner for barn og unge, og over flere år turnert med Den Kulturelle Skolesekken. Den senere tid har hun også jobbet mer selvstendig som skapende danser i egne verk. På sommerkurset har hun som fokus og mål for klassen å finne en finne en organisk og funksjonell oppbygning, som bidrar til at man oppnår flyt og frihet i egen kropp. Klassen er fysisk og dynamisk med mye bevegelse og bruk av rom, samtidig som musikalitet, uttrykk og variasjon i bevegelsesvokabular og vektlegges.
 
Foto: Guro Lepperød
 
INGVILD MÆHLE SKJØTSKIFT
klassisk ballett og samtidsdans
 
Ingvild Mæhle Skjøtskift kommer fra Oppdal. Hun har sin utdanning fra Universitetet i Stavanger (2007–2010) og har vært ansatt ved Schous kulturstasjon siden 2012. Hun er aktiv som freelance dansekunstner og jobber for tiden som danser i Panta Rei Danseteaters nyeste produksjon «TILT Grow». På ballett nivå 1 på MOVE 2018 underviser Ingvild på litt øvet nivå. Hun fokuserer på musikalitet og formidling i tillegg til grunnleggende elementer som plassering, forlengelse og forflytning i sine klasser. Høsten 2018 vil hun undervise samtidsdans, dans for barn og klassisk ballett.
 
 
Foto: Sjalg Bøhmer Vold
 
JOSEPHINE GRACIA SLAAEN
urban contemporary
 
Josephine startet sin danseutdannelse ved Spin Off Forstudium i Dans før hun flyttet til Stockholm for å ta yrkesdanserutdannelsen ved Balettakademien. Vinteren 2017 var hun en del av Nudans kompani ved GöteborgsOperaen. Har videre trent i Los Angeles, på bl.a Millennium Dance Complex og Edge Performing Arts. Jobber som danser og koreograf og har koreografert for «Hairspray» i Ullensaker Kulturhus, eventer og prosjekter. Har vært med i musikkvideo for Veronica Maggio, Lemaitre, Aleksander With mfl., og danset på åpningen av «Skiskyting VM» og «NRKs Juleparty». Høsten 2018 danset hun i Siv Gaustad sitt verk i «Dans i 4 dimensjoner». Klassene til Josephine er fulle av energi og danseglede, der musikalitet og formidling er i hovedfokus. 
 
 
 
Foto: Ole Walther  / ODE
 
MARIAMA SLÅTTØY
​jazz
 
Mariama Slåttøy er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i utøvende dans (2014). Hun har i flere år vært tilknyttet Oslo Danse Ensemble, hvor hun blant annet har turnert med Riksteatret og jobbet med koreografer som Jo Strømgren, Subjazz og Ole Martin Meland. Mariama har også vært engasjert ved Folketeatret, Oslo Nye Teater og Hålogaland Teater, hvor hun har arbeidet med teateroppsetninger og musikaler. Som den ene halvdelen av prosjektet Teip, en plattform for eksperimentering med film, arkitektur og dans, har hun skapt dansekunst i filmformat og hatt festivalvisninger både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har hun gjort en rekke danseoppdrag som omfatter alt fra TV-opptredener til arrangementer, musikkvideoer og filmprosjekter.
 
 
 
Foto: Maud Dedichen
 
KRISTIAN VINDENES
urban contemporary og hip hop
 
Kristian er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans, ett år ved Ballettakademien i Stockholm og avsluttet sin bachelor ved KHiO våren 2017. Han har undervist ved ulike skoler bl.a. i Bergen, Hønefoss og Stockholm, har koreografert for Schous Hip hop kompani, The Lab Concept som vant Mesure your Crew våren 2016. Tidligere vært med i Bergensgruppen MixMaster Cru som kom blant de 10 beste i Norske Talenter 2012. Kristian underviser i hip hop og urban contemporary.
 
 


Publiseringsløsning av Imbera AS