Hjem \ fagtilbud \ generelle nyheter \ Gi slipp! Oslo musikk- og kulturskole på by'n

Gi slipp! Oslo musikk- og kulturskole på by'n

Søndag formiddag, den 21. april, var 500 elever og lærere fra Oslo musikk- og kulturskole ute i Oslo sentrum med kunstneriske innslag innen musikk, dans, teater og visuell kunst.

Elevene var å finne på operataket, Birkelunden, Sofienbergparken, Frognerparken, T-banen, Oslo Rådhus, Rådhusplassen, Manglerud, legevakten, Oslo S, Grønland Torg, Teknisk museum og Myrens verksted.

Tanken bak arrangementet var å synliggjøre at 1000-vis av barn hver uke hele året spiller, danser, synger og skaper. Byen vokser på de voksnes premisser, og barnas byliv blir lett borte i bygg, byråkrati og boligpolitikk. Derfor ville Kulturskolen vise hvor rikt det kan være å leve en barndom i Oslo.

Kl. 13 - etter at alle elevene hadde spilt og danset, var tidspunktet kommet da hundrevis av oransje ballonger med OMK-logo skulle overleveres til publikum som en hilsen fra elevene i Kulturskolen. I fem av ballongene lå det gullbilletter, som gav et gratis kulturskolekurs. Glade finnere av gullbillettene har meldt seg….!

Teaterelever på Myraløkka