Hjem \ fagtilbud \ musikk \ Suzukifiolinistene og Arve Tellefsen

Suzukifiolinistene og Arve Tellefsen

Lovisenberg kirke feirer 100 år. I den forbindelse holder Suzukifiolinistene felles konsert med Arve Tellefsen i kirken tirsdag 25. september kl 18.30

Suzukifiolinistene består av 30 barn i alderen 7 – 17 år. Barna begynner å spille allerede som 3-4 åringer etter Suzukimetoden. Gruppen har hatt gleden av å samarbeide med artister som Brass Bros., Eli Rygg og andre fra Barne-TV, Wolfgang Plagge, Terje Tønnesen, Oslo kammermusikkfestival og Arve Tellefsen. Suzukifiolinistene har spilt ved flere statsbesøk og for Kongefamilien ved ulike anledninger, bl.a. var de invitert til slottet julen 99.
Suzukimetodens filosofi er at alle barn kan utvikle sitt potensiale og få et rikere liv gjennom musikk. Metoden kalles gjerne morsmålsmetoden fordi barna lærer musikk som de lærer sitt språk – via øret. Filosofien legger stor vekt på at barna skal utvikle seg i et naturlig tempo og i en progresjon som er tilpasset hvert enkelt barn. Gruppen er tilsluttet Oslo musikk- og kulturskole og De unges orkesterforbund.

Arve Tellefsen har, mellom alle sine oppdrag i inn- og utland, satt av tid til å øse av sitt repertar sammen med oss. Han har alltid vært en pådriver for utvikling av de kommunale musikkskoler og barns muligheter for å lære å spille et instrument. Han er også blitt et forbilde for unge fiolinister. Tellefsen er bevisst på å ta vare på norsk musikk, noe som gir barn og ungdom en viktig del i vår kulturelle arv.

Ulf Nilsen er kantor i Lovisenberg kirke. Han er utdannet på orgel og cembalo ved Norges Musikkhøgskole og Sweelinck konservatoriet i Amsterdam. Han har en utstrakt konsertvirksomhet i både inn- og utland, der han boltrer seg på all slags tangenter og i mange forskjellige stilarter.

Anne-Berit Halvorsen har vært leder for Suzukifiolinistene siden oppstart i 1988. Hun har fiolin og piano hovedfag fra Griegakademiet, samt suzuki lærereksamener fra Danmark. Hun har skrevet lærebøker for Norsk Musikforlag og Norsk korpsforbund.

Les mer om Suzukifiolinistene på www.suzukifiolinistene.no
 
Publisert: 10.09.2012 
 
 
 


Publiseringsløsning av Imbera AS