Hjem \ fagtilbud \ teater \ Avgangsforestilling, Forstudium teater 2018/19

Avgangsforestilling, Forstudium teater 2018/19

23. – 25. mai viser årets kull fra Forstudium teater sin avgangsforestilling, Kroppsøvinger, i Gymsal 2 på Midtstuen Skole.

Foto: Emily Read
 
Oslo kulturskole og Forstudium teater ønsker deg velkommen til avgangsforestillingen Kroppsøvinger.
 
Billetter
Midstuen skole, Einar Skjæraasens vei 21. Linje 1 til Midtstuen. Ca.7 min. gange fra t-banestoppet.
 
«Hadde du savnet meg om jeg forsvant?» En elev kommer tilbake etter å ha vært sporløst forsvunnet i flere dager. Ingen vet hvor hun har vært og hva hun har gjort. Alle er berørte, men ingen på samme måte. Hva skjer med unge mennesker når de får erfare at noe, eller noen, kan forsvinne på et øyeblikk? Stykket er en mosaikk av hvordan forsvinningen skaper ringvirkninger i en klasse.
 
Kroppsøvinger er en stedsspesifikk forestilling utviklet i samarbeid med regissører og skuespillere. Det er avgangsforestillingen til vårt tiende kull ved Forstudium teater. Forstudium teater er kulturskolens fordypningstilbud i teater, og er det eneste av sitt slag i Norge. Gjennom de ti siste årene er det ca 160 elever som er uteksaminert, og ca. 90 prosent av disse har kommet inn på en bachelorutdanning i skuespillerfaget. Kulturskolen ser viktigheten av å se på hele dannelsesløpet, fra fire år og opp til talentsatsningen i teater. Skolens elever har vært involvert underveis i prosessen, så dette er også et spennende samarbeid mellom Kulturetaten og Utdanningsetaten i Oslo kommune. Begge regissørene er tidligere studenter ved Forstudium teater.
 
Idé og regi
Berg/Lindberg er en regissørduo bestående av Lisa Berg og Silje Lindberg. Kroppsøvinger er deres første samarbeidsprosjektet.
 
Lisa Berg (f. 1991, Overhalla) ble uteksaminert fra École Jacques Lecoq i 2015 og har etter endt utdannet bodd og jobbet i London. Hun har som grunnlegger og medskapende skuespiller i kompaniet Bric à Brac Theatre laget tre forestillinger. Hun har også jobbet mye med komedie, blant annet som del av klovneduoen Alice&Lisa. Hun er også soloartist og har skrevet og spiller i forestillingen The Love of Stationery.
 
Silje Lindberg (f. 1991, Steinkjer) ble uteksaminert fra Nord Universitet – skuespillerfag og teaterproduksjon (BA) i 2015 og har siden stiftet kompaniet Liavaag/Lindberg som produserer scenekunst. Kompaniet er aktuelle med forestillingen Feilvare med premiere høst 2019 i Trondheim. Som skuespiller har hun erfaring fra Turnéteatret i Trøndelag og har turnert med flere produksjoner som del av Den Kulturelle Skolesekken.
  
Musikalsk leder
Morten Myklebust er musiker og låtskriver. Han debuterte med soloalbumet Morten Myklebust i 2012 og utgir i år sitt tredje album produsert av Susanne Sundfør. Han står også bak bandet Apothek.
  
Lyskonsulent
Martin Myrvold er utdannet lysdesigner ved Rose Bruford College i London og har bred erfaring fra utallige produksjoner, blant annet ved Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Riksteateret, Dansens Hus og Black Box Teater.
 
Dramaturgisk konsulent
Kristofer Grønskag er dramatiker utdannet fra NTNU i Trondheim. Hans dramatikk har blitt satt opp på scener i flere land. Han har mottatt en rekke priser for sitt arbeid og har her hjemme vært nominert til Ibsenprisen to ganger.
   
Medskapende skuespillere
Mathias Tørdal Bleymann
Anne Regine Ellingsæter
Charlotte Reenskaug Johnsrud
Karl Georg Solheim Kaasbøll
Matilde Aurora Lærum
Mina Sofie Odde Schlytter
Ingvill Traavik Sture
Anna Michele Sveinhaug
Herman Johannes Thygesen
Johannes Holmberg Wike
 


Publiseringsløsning av Imbera AS