Hjem \ fagtilbud \ teater \ Fra Forstudium teater til Teaterhøgskolen

Fra Forstudium teater til Teaterhøgskolen

Tre av våre tidligere studenter ved Forstudium teater har i år kommet inn på Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo.

 
Nora Frølich (foto: Stephen Hutton), Arturo Scotti og Anette Sissener Amundsen
 
Nora Frølich, Arturo Scotti og Anette Sissener Amundsen er tre av ti utvalgte som får starte på Bachelor i skuespillerfag ved Kunsthøgskolen i Oslo til høsten
 
Nora Frølich gikk ut fra Forstudium teater i år sier hun er veldig takknemlig for alt hun har lært dette året. I mai i år var hun å se i avgangsforestillingen Rapporter fra en tilstand.
 
Arturo Scotti studerte ved Forstudium skoleåret 2017–2018. Han beskriver det som en enorm lettelse å ha kommet inn på KHiO etter flere år med avslag. Om året på Forstudium teater sier han:
– Det var mitt første år i Oslo og første gang jeg ble pushet til å holde på med teater på 9–16-basis. Det var ganske tøft, husker jeg. Det var lange dager og jeg var tidvis ganske usikker på om jeg ville fortsette med teater. Men, jeg er glad jeg fullførte. Hvis ikke hadde jeg ikke vært her i dag.
 
Anette Sissener Amundsen var Forstudium-student skoleåret 2015–2016. Hun er fremdeles i sjokk og utrolig glad over å få vite at hun nå har sikret seg studieplass mange drømmer om.
– Forstudium har holdt meg i hånden selv etter at jeg var ferdig i 2016. Da sparket de meg ut i verden (helt til Mosambik) og lærte meg at å være skuespiller ikke bare handler om teknikk og analyse, men å ta risker, gjøre feil og kjenne litt på livet.
 
I tillegg til disse tre har Mie Korsbakken Christensen, som også var student ved Forstudium i år, kommet inn på skuespillerutdanningen ved Stockholms Konstnärliga Högskola.
 
Kulturskolen gratulerer og ønsker alle lykke til med studiene og fremtiden! 
 
Fredag 10. juli 2020 


Publiseringsløsning av Imbera AS