Hjem \ fagtilbud \ teater \ Norsk på nytt

Norsk på nytt

Oslo musikk- og kulturskole ønsker velkommen til Musikkteaterfestivalen 2014, på Black Box Teater, 24. – 25. mai.

Det blir vist 7 forestillinger på 7 timer begge dagene. Billettene koster 130,– pr. forestilling og du får du kjøpt de på Billettservice.
 
FORESTILLINGENE:
 
Spillet om Norge
Spilt av Zip zap, Fokus og Ensemble- Ila. Skrevet av Marita Hesjedal, Gunhild Aarebrot Kilde og Gry Lille-Homb

Året er 2014. Rebekka, Bente og Hanne har om Norges historie på skolen. De ivrige lærerne kan ikke få nok av konger, slag, pest, fattigdom, unioner, selvstyretrang og ikke minst, grunnloven. Norgeshistoren tar til og med tak i de tre venninnene sin nattesøvn. I drømmene forvandles de til røde, hvite og blå brikker i et stort brettspill, med terninger og kort som leder dem gjennom episoder av Norges spenningsfylte historie.

Den stundesløse

Spilt av Gaffa – Manglerud. Skrevet av Ludvig Holberg og tilpasset av Siriann Berdal og Karoline Meyer.

I 1723 skrev den norskfødte Ludvig Holberg farsen om den stundesløse Vielgeschrey. Nå, om lag 300 år etter, finner ungdommene i Gaffa både inspirasjon og humor i teksten og har jobbet frem sin versjon om mannen uten stunder. Om hans datter Leonora som vil gifte seg med sin drømmeprins Leander. Om husholdersken Magdelone som er så giftesjuk at hun ikke vet hvor hun skal gjøre av seg. Om bokholderen Peder Eriksen som tror han gifter seg med Leonora. Om skriverne som skriver og skriver og skriver og aldri blir ferdige… For som Pernille sier: Herren arbeider på intet, det er intet og det blir til intet. Men moro – det blir det!

Mjølner
Spilt av Frys, Tempo og Replikk- Nedre Bekkelaget. Skrevet av Marita Hesjedal, medforfatter Margrete Bratberg. Basert på den norrøne fortellingen om da Tor mistet hammeren.

«I Midgard – bygget gudene Åsgard – en veldig gudeborg. I Jotunheimen levde Jotnene. Midt i Åsgard har gudene plantet et tre, Yggdrasil. Ved en kilde i Åsgard lever det tre skjebnegudinner – Urd, Verdande og Skuld. De kalles norner. Nornene kjenner skjebnen til hvert levende vesen og vet hvordan det vil gå med alt og alle.»Du har sikkert hørt denne myten. Men hvor bodde egentlig Æsene og Jotnene? Er Æsene en gjeng bortskjemte snobber, som bor på Åsgard spa? Er Jotnene en gjeng opprørske, muskel­byggende gangstere? Hva skjedde egentlig da Tor mistet Mjølner? Og var Mjølner en hammer? Følg vikingbarna og hør myten slik Nornene forteller den.

Den magiske sparegrisen
Spilt av Volum og Kazam – Bjørnholt. Skrevet av Torunn Buarøy. Sanger av Alf Prøysen.

Hva skjer når barn putter mynter på Alf Prøysens sparegris, og det viser seg at spare­grisen er magisk? I anledning 100- årsjubileet for Alf Prøysens fødsel presenteres kjente og ukjente karakterer fra Prøysens verden i en musikalsk kabaret full av smakebiter fra hans sangskatt. Vi møter den smarte Teskjekjerringa, den slemme Rampegutten, de gærne kidsa fra Bakvendtland og mange andre.
 
Tambar
Spilt av Sprell og Reaksjon – Manglerud. Manus av Siriann Berdal og Karoline Meyer, fritt etter Tor Åge Bringsværds billedbok Tambar er et troll.

For lenge, lenge siden levde trollene fritt og fredelig i de norske skoger. Det var helt til de ble oppdaget av menneskene! De syntes trollene var så annerledes enn dem selv at de ble redd dem og begynte å drepe dem. Trollene samlet seg for å finne ut av hvordan de kunne overleve; ved å drikke en magisk gul saft som gjorde at de ble
mindre, svakere og lignet på menneskene. De fant også et hemmelige tegn – Konglemerket – som de bærer synlig for å kjenne hverandre igjen. Tambar er et troll og går i barnehagen. Han føler seg annerledes og synes det er vanskelig. Pappa føler seg også annerledes – men han sier det ikke til noen. Alle trenger en venn. Men hvordan finner et troll en venn i en verden full av mennesker?

Jeg er P!
Spilt av Spotlight- Ila. Skrevet av Marita Hesjedal, Gunhild Aarebrot Kilde og Gry Lille-Homb. Basert på, og med utdrag fra, Ibsens Peer Gynt.

Hvem var Peer Gynt? Hva var det egentlig Ibsen prøvde å si? Hvem ville Peer vært i 2014? Hvem er P? Hvem er du? Hva drømmer du om å bli? Noe stort? Hvem tror du at du er? Hva er det å være seg selv?

P er en ung jente som vil noe, vil mer, høyere, større, fortere, morsommere, tøffere og mer fantastisk enn alle hun kjenner. Hun vil ikke være en del av massen. Hun vil ikke være som alle andre. Hun vil vise for alle som holder henne nede, at hun kan bli noe stort! For å bevise dette må hun ut, ut av bygda, ut av byen, ut i verden. Hva vinner hun og hva taper hun? Kan hun være seg selv for å bli noe stort? For hvem er egentlig P?

«Hvilken vei bør jeg velge? Mang en vei står åpen; og i valget kjenner man vismann fra tåpen.»

Hammeren
Spilt av Katharsis – Manglerud. Skrevet av Karoline Meyer og Siriann Berdal, basert på den norrøne fortellingen om da Tor mistet hammeren.

I et firma ingen mennesker kjenner til, kalt Åsgard Security, jobber Tor som sjef for de ansatte i Verdenspolitiet. I skjul vokter de over verden slik at menneskene til en hver tid er trygge. Tor er uovervinnelig fordi han besitter verdens sterkeste våpen; Hammeren.

Et annet sted på kloden jobber Trym som administrerende direktør ved Jotunheimen Finance. Materialisten Trym og hans jotnestab har en plan om å ta over verdens­herredømmet og derfor stjeler de Tors hammer! Nå står menneskehetens skjebne står i fare for å havne i Jotnetyranniets hender og ragnarokk!
 
 
 
 
 Publisert: 23.05.2014


Publiseringsløsning av Imbera AS