Hjem \ fagtilbud \ visuelle kunstfag \ Kunst- og håndverksuke på Tøyen skole

Kunst- og håndverksuke på Tøyen skole

I uke 14 var det kunst- og håndverksuke på Tøyen skole. Dette er et av flere prosjekter kulturskolen er involvert i ved skolen.

Målet med prosjektet er å vise elevene at det finnes mange muligheter også for de som føler de kommer til kort i den vanlige skolehverdagen. Med fokus på praktiske og eksperimentelle øvelser ønsker vi å gi elevene mestringsfølelse og nye perspektiver. Vi jobber hovedsakelig med elever på 5. og 6. trinn. 5 lærere, og en assistent, fra kulturskolen sørger sammen med trinnlærerne for gjennomføringen av uken hvor det i skoletiden fra kl. 8:30 til 13:00 kun jobbes med visuelle fag.
 
I uke 14 ble kunst- og håndverksuken arrangert for 6. gang. Denne gangen var temaet Perspektiv – antiperspektiv. Vi besøkte Astrup Fearnley-museet og så utstillingen Murakami by Murakami av den verdensberømte japanske kunstneren Takashi Murakmi. Elevene jobbet med tårn og fasader i ulike materialer.
 
 
Temaer i tidligere prosjektuker 
 
Å pakke inn et rom og fylle det med et tema
Temaer som elevene jobbet med var blodomløp, jungel, verdensrom og grafitti.
 
Babylons hager 
Elevene samarbeidet om å bygge en felles fantasihage i to prosjektrom.
 
Metzger – Farger og kjemi
Dette var et samarbeid med Kunsthall Oslo. Vi besøkte Metzger-utstillingen på Kunstnernes hus og Kunsthall Oslo. Vi jobbet også med «følelser i boks». Elevene fylte sine egne pappesker med følelser. Vi så også Disneyfimen Innsiden ut.
 
Tøyen i mitt hjerte
Vi tok for oss nærmiljøets historie og nåtid. Elevene ble introdusert for forskjellige trykketeknikker. Vi besøkte det nye biblioteket på Tøyen. Elevene gikk ut i nærområdet og satte ut leirfigurer de hadde laget.
 
Iscenesettelse av historier
Elevene jobbet med cosplay, tegneseriestriper, laget kostymer og besøke kostymelagret på Operaen.
 
 
 
 
Publisert: 14.04.2017


Publiseringsløsning av Imbera AS