Hjem \ fagtilbud \ visuelle kunstfag \ animasjon overside \ Animasjon, helårskurs

Animasjon, helårskurs

C-kurs

Alder/nivå: Fra 12 år
Varighet: 28 uker
Pris: 2.012,– pr. semester

Søk på Animasjon, helårskurs
Oversikt over undervisningssteder og tider finner du i søknadsskjemaet.

Oppstart uke i 36. Tildeling av plass vil bli sendt ut i uke 34–35.
 
Vi tilbyr 2 forskjellige fordypningstilbud på helårskurs i animasjon – digital tegnefilm og analog cut-out. Fast plass i animasjon går over 28 uker fordelt på to semestre. Man kan velge hvilken fordypning man ønsker å gå på hvert semester, forutsatt at man har gjennomført (ett eller flere) B-kurs. C-kurs har kun 2 opptak i året (høst og vår).
 
 
DIGITAL TEGNEFILM
Animering i Adobe Animate med digitalt tegnebrett på stasjonær PC. Vi går gjennom de ulike delene av filmproduksjonen fra manus og pre-produksjon, design av karakterer og bakgrunner, animering, til redigering og ferdigstilling av film i Adobe Premiere.
 
ANALOG CUT-OUT
Animering i analog cut-out teknikk med iPad og dukker og bakgrunner i papir. Vi går gjennom de ulike delene av filmproduksjonen fra manus og pre-produksjon, design av karakterer og bakgrunner, animering, til redigering og ferdigstilling av film i Adobe Premiere.
 
Innenfor begge teknikkene kommer elevene til å jobbe med to former for dokumentarfilm:
 
  • Animert dokumentarfilm hvor de med utgangspunkt i en sann historie om et naturfenomen eller musikkhistorie skal vi skrive et manus og tegne storyboard til en kortfilm. Det skal produseres en animert informasjonsfilm om dette.
  • Fiktiv dokumentarfilm (mockumentary) hvor elevene med utgangspunkt i «en sann historie» skal skrive et manus og tegne storyboard til en animert kortfilm. Vi jobber enten med en egenprodusert historie basert på fakta om oversvømmelser, eller med utgangspunkt i et science-fiction tema presentert som faktabasert informasjon. Innholdet skal produseres og presenteres som en animert dokumentarfilm.
 
Lærer: Solveig Wiig
 
Kontaktperson
Publiseringsløsning av Imbera AS