Hjem \ fagtilbud \ visuelle kunstfag \ animasjon overside \ Animasjon, helårskurs

Animasjon, helårskurs

Alder/nivå: Fra 12 år
Varighet: 28 uker
Pris: 2.375,– pr. semester (inkl. materialer)

Søk på Animasjon, helårskurs
Oversikt over undervisningssteder og tider finner du i søknadsskjemaet.
 
 
Oppstart for våren 2021 er utsatt til uke 4!
 
Vi tilbyr 2 forskjellige fordypningstilbud på helårskurs i animasjon – digital tegnefilm og analog cut-out. helårskurs i animasjon går over 28 uker fordelt på to semestre. Man kan velge hvilken fordypning man ønsker å gå på hvert semester, forutsatt at man har gjennomført (ett eller flere) introduksjonskurs. Helårskurs har kun 2 opptak i året (høst og vår).

DIGITAL TEGNEFILM
Animering i Adobe Animate med digitalt tegnebrett på stasjonær PC. Vi går gjennom de ulike delene av filmproduksjonen fra manus og pre-produksjon, design av karakterer og bakgrunner, animering, til redigering og ferdigstilling av film i Adobe Premiere.

ANALOG CUT-OUT
Animering i analog cut-out teknikk med iPad og dukker og bakgrunner i papir. Vi går gjennom de ulike delene av filmproduksjonen fra manus og pre-produksjon, design av karakterer og bakgrunner, animering, til redigering og ferdigstilling av film i Adobe Premiere.

Innenfor begge teknikkene kommer elevene til å jobbe med to former for dokumentarfilm:

Animert dokumentarfilm hvor de med utgangspunkt i en sann historie om et naturfenomen eller musikkhistorie skal vi skrive et manus og tegne storyboard til en kortfilm. Det skal produseres en animert informasjonsfilm om dette.Fiktiv dokumentarfilm (mockumentary) hvor elevene med utgangspunkt i «en sann historie» skal skrive et manus og tegne storyboard til en animert kortfilm. Vi jobber enten med en egenprodusert historie basert på fakta om oversvømmelser, eller med utgangspunkt i et science-fiction tema presentert som faktabasert informasjon. Innholdet skal produseres og presenteres som en animert dokumentarfilm.

Lærer: Solveig Wiig

Kontaktperson
Patrick Ekberg SørensenPubliseringsløsning av Imbera AS