Hjem \ fagtilbud \ visuelle kunstfag \ animasjon overside \ Animasjon, fast plass

Animasjon

Fast plass

Alder/nivå: 10 – 16 år
Varighet: 2 timer i uken i 30 uker fordelt på 2 semestre. Undervisningen følger grunnskolens ferie- og fridager.
Pris: 2.012,– pr. semester

På grunn av en omlegging av visuell kunsts organisering og hvordan du søker plass til de ulike kursene vil det fram til 1. april ikke være mulig å søke opptak for høsten 2020.

Vi tilbyr 2 forskjellige fordypningstilbud på elevplass i animasjon – digital tegnefilm og analog cut-out. Fast plass i animasjon går over 30 uker fordelt på to semestre. Man kan velge hvilken fordypning man ønsker å gå på hvert semester, forutsatt at man har gjennomført Animasjonskurs
 
 
DIGITAL TEGNEFILM
Animering i Adobe Animate med digitalt tegnebrett på stasjonær PC. Vi går gjennom de ulike delene av filmproduksjonen fra manus og pre-produksjon, design av karakterer og bakgrunner, animering, til redigering og ferdigstilling av film i Adobe Premiere.
 
ANALOG CUT-OUT
Animering i analog cut-out teknikk med iPad og dukker og bakgrunner i papir. Vi går gjennom de ulike delene av filmproduksjonen fra manus og pre-produksjon, design av karakterer og bakgrunner, animering, til redigering og ferdigstilling av film i Adobe Premiere.
 
Innenfor begge teknikkene kommer elevene til å jobbe med to former for dokumentarfilm:
 
  • Animert dokumentarfilm hvor de med utgangspunkt i en sann historie om et naturfenomen eller musikkhistorie skal vi skrive et manus og tegne storyboard til en kortfilm. Det skal produseres en animert informasjonsfilm om dette.
  • Fiktiv dokumentarfilm (mockumentary) hvor elevene med utgangspunkt i «en sann historie» skal skrive et manus og tegne storyboard til en animert kortfilm. Vi jobber enten med en egenprodusert historie basert på fakta om oversvømmelser, eller med utgangspunkt i et science-fiction tema presentert som faktabasert informasjon. Innholdet skal produseres og presenteres som en animert dokumentarfilm.
 
Lærer: Solveig Wiig
 


Bli elev
Søk plass på Animasjon (elektronisk søknad)


Alder / nivå Tid Sted Pedagog
10 – 16 år Ons. 18:15 – 20:15 Schous kulturstasjon Solveig Wiig
10 – 16 år Tor. 18:15 – 20:15 Schous kulturstasjon Solveig Wiig
Publiseringsløsning av Imbera AS