Hjem \ Om kulturskolen

Oslo kulturskole

Oslo kulturskole er kommunens ressurssenter for kulturopplæring rettet mot barn og unge. Vårt mål er å gi flest mulig et godt undervisningstilbud innen ulike kunstfag. Vi ønsker også at elever med særlige evner skal gis mulighet til å utvikle sitt talent. 

Undervisningen vår foregår over hele byen, og vi tilbyr mange spennende aktiviteter innen musikk, dans, teater og visuell kunst. Vi samarbeider med andre profesjonelle aktører, grunnskoler, bydeler, institusjoner og det frivillige for å gi flest mulig barn og unge et godt undervisningstilbud. 
 
Foto: Sofi Lundin, Tale Hendnes, Tomas Kvitvik. Elevarbeid ved billedkunst nederst til høyre.
 
Oslo kulturskole startet opprinnelig som Veitvet musikkskole ved utbyggingen av Veitvet på slutten av 1950-tallet. Skolen ble senere overtatt av Oslo kommune i 1979 som da opprettet Oslo kommunale musikkskole. Etter som årene har gått har skolen opprettet undervisning i flere ulike disipliner innenfor andre kunstfagområder enn bare musikk. I 2002 skiftet skolen navn til Oslo musikk- og kulturskole, og videre til Oslo kulturskole i 2017. Undervisningen ved kulturskolen er hjemlet i opplæringsloven.
Publiseringsløsning av Imbera AS