Hjem \ om oslo musikk og kulturskole \ ansatte \ Sang

Seksjon sangRuth Solveig Steinsland
Ruth Solveig Steinsland
undervisningsinspektør / sang, blokkfløyte, slagverk og harpe
Ruth Solveig Steinsland er utdannet musiker med instrumentene blokkfløyte og historisk obo. Parallelt med frilansvirksomhet som musiker har hun undervist i kulturskole, skole og på høyskoler i mange år. Hun har tidligere vært leder for Musikk, dans og dramalinjen på Kongsberg videregående skole og iverksatt og ledet flere konsertprosjekter bl.a. i samarbeid med kirkemusikere. 
Sølvi Hansen
Sølvi Hansen
sang / kordirigent, teamleder
Tone Margaret Wik
Tone Margaret Wik
sang, direksjon
Utdannet ved Norges Musikkhøgskole og ved Konservatoriet i Den Haag. Hun arbeider i dag som sangpedagog, kordirigent og utøvende sanger. Hun har lang erfaring som pedagog for barn og unge og har dirigert Steinerskolens jentekor siden etableringen i 1996. Tone har også bred erfaring fra kor/ensemblesang, som fra NRKs Jentekor/Studiokor, Det Norske Solistkor, Trio Mediaeval og Oslo Barokksolister. I tillegg til undervisningen ved Kulturskolen har hun vært kursholder blant annet ved Norges Musikkhøgskole og på kurs i utlandet. Hennes repertoar spenner fra middelaldermusikk til samtidsmusikk, men hun har gjort seg spesielt bemerket for sine tolkninger av barokkmusikk. Tone har jobbet med mange dirigenter og ensembler innen feltet tidligmusikk og har gitt ut to solo-CD-er. Se også:
Anita Bækken
Anita Bækken
sang og piano
Linn Andrea Fuglseth
Linn Andrea Fuglseth
kor / dirigent
Linn Andrea Fuglseth (f. 1969) er født og oppvokst i Sandefjord, og har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music i London. Hun startet vokalgruppen Trio Mediæval i 1997. Trioen har fått internasjonal anerkjennelse for sine fremførelser av middelalder- og samtidsmusikk, og ble nominert til Grammy Award for sin utgivelse Folk Songs. Fuglseth har vært solist med bl.a. Kringkastingsorkesteret, Det Norske Solistkor, Stavanger Symfoniorkester og Det Norske Barokkorkester. Hun startet Bolteløkka Jentekor i 2004, og er fortsatt korets leder for om lag seksti jenter fra 6 – 14 år. Koret har to utgivelser på Grappa, Mine Visur og Jolevisur, og synger bl.a. folkemusikk, jazz og middelaldermusikk. Linn Andrea Fuglseth ble av Ung i Kor kåret til Årets Barnekordirigent 2014, og mottok Bydel St Hanshaugens Miljø- og Kulturpris i 2011. 
Hilde Leite Gaupås
Hilde har utdannelse i jazzsang, pedagogikk, komposisjon og administrasjon/ledelse fra Norges Musikkhøgskole. Hun har også tatt kurs innenfor pusteteknikk, og holder for tiden på med en videreutdanning for utøvende kunstnere om kreative prosesser. Hilde har erfaring fra ulike musikalske konstellasjoner, både som låtskriver og vokalist. Siden tidlig på 2000-tallet har hun fordypet seg i Kurt Weills musikk, med hovedvekt på hans samarbeid med Bertholt Brecht. I april 2015 ga hun ut det kritikerroste albumet Lonely Songs med 
Kurt Weill Ensemble (Sigrun Eng, cello, Morten Michelsen, klarinetter, Andreas utnem, trøorgel). Hilde har solid undervisningserfaring, både fra kulturskole, høgskole og universitet. Hun er opptatt av å skape en trygg og kreativ læringsarena, der elevene kan slippe fri fra hemninger og utfordre seg selv. Hilde jobber både med individuell undervisning og vokalensembler.
Gunn Sørlie Gjone
Gunn Sørlie Gjone
kor / dirigent
Gunn Sørlie Gjone f.1953 i Levanger. Vokste opp på Tynset. Dirigent for Holmenkollen barne-og ungdomskor siden 1997 og Grindbakken skolekor, Måltrostene siden 1999. Har arbeidet som lærer og musikklærer ved Grindbakken skole siden 1997.
Sølvi Ådna Holmstrøm
Edle Stray-Pedersen
Edle er utdannet i historie, medievitenskap og musikk fra Universitetet i Oslo. Hun har arbeidet som dirigent i NRK i 6 år. Som leder av NRKs Jentekor, og senere Det Norske Jentekor, jobbet hun med produksjon av musikkinnslag for radio og TV. Hun har også hatt musikkansvar på flere CD-er med musikk for og med barn. Edle har jobbet som sang- og stemmebrukspedagog ved Statens Teaterhøyskole i tre år, og hun har hatt ansvaret for den musikalske innstuderingen ved flere teaterforestillinger, blant annet på Det Norske Teater, Torshovteateret og for ulike frie teatergrupper. I 2002 etablerte Den Norske Opera et eget barnekor. Siden den gang har Edle vært ansatt der som fungerende administrativ leder og dirigent. I tillegg har hun i tett samarbeid med operaens musikalske ledelse hatt ansvaret ved barnekorets egne produksjoner av familieforestillinger. Edle har i flere år vært ansatt ved Oslo kulturskole som dirigent for Trefoldighet Jentekor. Koret består av ca. 30 dyktige jenter i alderen 10-20 år. De synger hovedsakelig kirkemusikk i den klassiske tradisjonen og deltar på messer i Domkirken prestegjeld. Koret holder også egne konserter og deltar på festivaler. Trefoldighet Jentekor har ukentlige øvelser i Trefoldighetskirken, og nye sangere tas opp i koret etter opptaksprøve.
Hilde Baustad Vehusheia
Hilde er folkesanger og kommer fra Dombås i Gudbrandsdalen. Hun oppdaget folkesangen som 17-åring og har drevet med det siden. Hilde har studert på folkemusikklinja på Vinstra vidaregåande skule og har bachelorgrad i utøvende folkesang fra Norges musikkhøgskole. Hun har jobbet som folkesanglærer siden 2008.
Elin Ødegaard

Elin Ødegaard har faglærer- og klaverpedagogeksamen fra Musikkhøgskolen, har studert ved Institutt for musikk ved NTNU, og har vært hospitant i samspill ved Jazzlinja på konservatioriet i Trondheim med sang som instrument. Hun var distriksmusiker i Hammerefest, har arbeidet ved flere musikkskoler i Norge, og i tillegg har hun undervist i Jazz-sang ved UiO og ved NLA Høgskolen/Staffeldts gate. Som utøvende musiker innenfor jazz og world music, har hun ved siden av konserter gitt ut solo-CD og har deltatt på CD-innspillinger etc. Hun har vært sang- og klaverpedagog i ca 25 år og mestrer undervisning i de fleste sjangre, inkludert klassisk, folkemusikk og de aller fleste typer populærmusikk.  

Ellen Omdal Milsom
Ellen Omdal Milsom
sang og kordireksjon
Ellen Omdal Milsom er sanger og sangpedagog med skuespillererfaring. Hun utdannet seg i klassisk sang ved Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff og i musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole. Ellen har turnert med teaterkompanier i England, og hjemme i Norge frilanser hun som sanger og sangpedagog. Ved siden av sitt utøvende virke, underviser Ellen i sang og leder babysanggrupper og skolekor. Hun har også drevet skoleorkester og undervist i fiolin, samt musikkfag i grunnskole. Ellen har på oppdrag av Kirkens Nødhjelp satt opp konsertforestillinger med barn og unge, deriblant i forbindelse med TV-aksjonen.


Publiseringsløsning av Imbera AS