Hjem \ om oslo musikk og kulturskole \ ansatte \ Strykere

Seksjon strykereAnne Bråten
Anne Bråten
undervisningsinspektør / strykere
Anne ble tilsatt i Oslo kulturskole i 1992 og har jobbet som pianolærer og avdelingsleder. Hun har utdannelse fra Østlandets Musikkonservatorium, og er Cand. Philol med hovedfag i musikk fra Universitetet i Oslo. Tidligere har hun jobbet i Rissa-, Gloppen-, og Sørfold kulturskoler som pedagog og distriktsmusiker. På fritiden er hun styreleder i Oslo Musikklærerforening og joggeleder i Friskis & Svettis.
Tori Jørgensen Blix
Christine Aanerud
Vilde Sandve Alnæs
Stina Kvalbein Blyverket
Stina Kvalbein Blyverket er utdannet cellist fra Rogaland Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med lærerne John Mørk, Morten Zeuthen og Henrik Brendstrup. Hun har blant annet hatt frilansoppdrag i Det Kongelige Kapel, Tromsø Symfoniorkester og i Kristiansand symfoniorkester. For tiden spiller hun på mange av produksjonene til Oslofjord Kammerfilharmoni og mye med sin faste strykekvartett. Stina har spilt konserter i Kina, på Svalbard, i Italia, Tyskland, England, Irland, Kroatia, Latvia og alle de nordiske landene. Stina har jobbet i Oslo kulturskole med celloundervisning og orkesterledelse fra 2001. Hun jobber i strykeorkestrene på Kjelsås og Grefsen skole samt et prosjekt på Tøyen skole.
Bård H. Bosrup
Kjersti Brander
Kjersti Brander
fiolin / dirigent
Christine Bugjerde
Kristin Sæther Chandras
Kristin Sæther Chandras
fiolin/bratsj, dirigent

Kristin Sæther Chandras er hoveddirigent og fiolin/bratsjlærer i Bestum Strykeorkester. Hun underviser også i kammermusikk i Kulturskolens lørdagsskole. Kristin har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Musikkakademiet i Krakow. Hun har satt i gang og deltatt i mange ulike kammermusikkprosjekter og også vikariert i profesjonelle orkestre.

Ting Zu Chen
Ting Zu Chen
fiolin, dirigent
Chen kom til Norge 1981 og tok utøvende studier i fiolin ved Østlandets Musikkonservatorium (nå Norges Musikkhøgskole) og studerte pedagogikk ved Agder Musikkkonservatorium (nå Universitetet i Agder). Før han kom til Norge fra Shanghai i Kina, studerte han fiolin hos Shen Nian Zu student av D. Oistrakh. Han har undervist i fiolin siden 1991, og siden da har mange av hans elever vunnet priser i nasjonale og internasjonale konkurranser.
I tillegg til fiolinundervisning, dirigerer Ting Zu Chen også orkester i østlandsområdet.
Niklas Djurle
Niklas Djurle
dirigent
Mikael Ekedahl
Nina M. Førisdal
Nina M. Førisdal
fiolinlærer og dirigent
Nina har utøvende og pedagogisk utdannelse fra Norges musikkhøgskole, samt en teoretisk og utøvende mastergrad på Fartein Valens fiolinkonsert. Hun har også studert med barokk-fiolinisten John Holloway på musikkhøgskolen i Dresden. Som pedagog har hun i flere år jobbet ved kulturskolene i Stokke og Eidsvoll. Hun er nå ansatt på Barratt Dues musikkinstitutt og underviser i fiolin på Musikk på Majorstuen, et talent-tilbud for barn i grunnskolealder på Majorstuen skole. Som ansatt i Oslo kulturskole gir Nina fiolintimer i Grefsen skole strykeorkester og er dirigent for juniororkestret.
Ingrid Godøy
Ingrid Aasen Godøy er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, med faglærerutdanning i instrumentalpedagogikk, fordypningsstudier i kammermusikk og solospill, og hovedfag i musikkpedagogikk med fordypning innen fiolindidaktikk. Hun har undervist ved ulike kulturskoler siden 1997 og vært fast ansatt ved Oslo Kulturskole siden 2012. Hun har tidligere jobbet som distriktsmusiker i Ålesund strykekvartett, og jobber i dag som frilansmusiker ved siden av undervisningen. Hun underviser i Tøyen orkester, Disen Strings og ved musikklinja på Oslo by Steinerskole.
Silje Katrine Gotaas
Silje Katrine Gotaas
cellolærer og dirigent
Silje Katrine Gotaas har Bachelor i instrumentalpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole, Mastergrad og Postgraduate som utøvende cellist, med kammermusikk som fordypningsemne, fra Universitetet i Stavanger. Silje er ansatt ved Oslo kulturskole som dirigent og cellolærer. Hun underviser også i Vestre Aker strykeorkester og i Bestum strykeorkester. Silje er også tilknyttet Norges musikkhøgskole innenfor fagfeltet musikkdidaktikk. I tillegg til å undervise, jobber Silje som utøvende cellist innenfor ulike sjangere.
Ingrid S. Gudim
Anne Berit Halvorsen
Anne Berit har studert i 6 år ved Bergen Musikkonservatorium, i dag Griegakademiet, med piano og fiolin som hovedinstrumenter. Senere tok hun et treårig studie i suzukimetodikk i Danmark. Anne Berit underviser også ved Norges Musikkhøgskole. Hun er leder for Suzukifiolinistene siden oppstart i 1988, og leder for Norsk Suzukiforbund siden starten i 1999. I samarbeid med Norsk Korpsforbund har Anne Berit gitt ut bokserien Rett på musikken, med rytme- og notelære. Hun har også gitt ut Feleleken, Lek for livet, Attekatte Rytme, Midt i Blinkens lærebøker for fiolin, Noteleken, Julestjerner og Julelys på Norsk Musikkforlag. Anne Berit er godkjent Suzukilærer av Norsk Suzukiforbund.
Ida Kristine Hansen
Johanne A. L. Hidle
Cecilie M. Husevåg
Edda Hvenekilde

Edda har siden 1994 vært ansatt ved Oslo kulturskole som fiolinlærer i en stilling m/Suzuki metodikk (i Bærum siden 1995). Hun er utdannet fiolinpedagog i Estland og har mastergrad i utdanningsvitenskap fra Universitetet i Tallinn. Hennes masteroppgave omhandler alternativpedagogikk, inkl. suzukipedagogikk. Hun har kurs i suzukimetodikk fra Estland, Finland og Danmark, og har undervist i suzukifiolin på musikkskoler i Estland og Finland og på Valdres sommersymfoni. Interesse for tverrfaglig samarbeid har ført til fellesprosjekter med teaterelever og tamilske sang- og danseelever. Etter invitasjon fra Nordisk Ministerråds kulturinstitutt, Nordens Institut på Åland, var hun i 1992-94 gjestelærer i suzukifiolin. Edda deltok på den 13. Suzuki World Convention i Tokyo, etterfulgt av hospitering i The International Academy of the Suzuki Method i Matsumoto. På den 14. verdenskongress i Torino deltok hun sammen med sine elever. Hun har holdt suzukikurs for lærere i Tartu og workshop om Suzukis pedagogiske filosofi og undervisningsmetodikk ved Universitetet i Tallinn. Edda har vært på konsertturnéer med egne elever til bl.a. Åland og Estland, og de har hatt mange spilleoppdrag, bl.a. i forbindelse med Estlands presidents statsbesøk i Norge 2002, Nobelkonserten i Oslo Rådhus 2004 og Menuhin Competition 2010 i Oslo konserthus.


Juliet Jopling
Mari Lerseth
Mari Skeie Ljones
Mari Skeie Ljones
fiolin / hardingfele / folkemusikk
Mari er felespiller fra Lillehammer med utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Høgskolen i Telemark. Hun er frilans musiker med base i Oslo, og starta som felelærer i Oslo kulturskole i 2005. Mari er også lærer hos Unge folkemusikere i Oslo og Norges Musikkhøgskole. www.mariskeieljones.com
Marianne Lund
Ana Isabel Garcia Morales
Maren Nygård
Maren Nygård studerte ved Norges Musikkhøgskole hos Harald Aadland og Detlef Hahn, og fullførte en mastergrad i soloinstrument i 2008. Siden den gang har hun jobbet som frilanser, og blant annet spilt med KORK og Den Norske Opera og Ballett. Maren underviser fiolinelever og kammermusikk i Norberg Strykeorkester. De siste årene har hun videreutdannet seg til Timanilærer. Timani er en metode som tar sikte på å optimalisere koordinasjon når man spiller eller synger ved hjelp av kunnskap om anatomi og kroppens fysiologi.
Thorn M. Reymert
Dag Rønnekleiv
Dag er utdannet bratsjist og fiolinist ved Musikkonservatoriet i Trondheim og Royal college of Music, London. Han arbeidet i mange år som frilans orkester- og kammermusiker, og har turnert blant annet i Japan med Trondheimsolistene, og i Norge og Norden med forskjellige ensembler. I tillegg til å være musiker og musikkpedagog er Dag også utdannet som lærer i feldenkraismetoden, en bevegelses- og oppmerksomhetsbasert læringsmetode som med stort hell kan knyttes til musikkutøving. Feldenkraismetoden i musikkundervisning var tema for Dags hovedfagsoppgave i musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole."
Bodil Nilsson Sanders
Kristine Solberg
Elizabeth Ness Storm
Elizabeth underviser i suzukifiolin og har vært ansatt i Kulturskolen siden 1994. Hun er også dirigent for Majorstuen Suzukistrykere og Suzukiungdommenes Strykeorkester. Elizabeth har kandidateksamen ved Norges Musikkhøgskole med fiolin som hovedfag, samt studier ved Manhattan School of Music. Hun er godkjent suzuki-pedagog (nivå 5) etter lærerutdannelse ved School for Strings i NY. Elizabeth har utøvende erfaring som fiolinist fra Oslo Filharmonien og Den Norske Opera m.m. Elizabeth er godkjent Suzukilærer av Norsk Suzukiforbund, hvor hun nå også er styremedlem. 
Erik Fossum Svendsen
Erik Fossum Svendsen
fiolin, dirigent
Kaja Margrethe Aadne Thoresen
Kaja er utdannet cellist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Royal Northern College of Music i Manchester. Hun har jobbet i en årrekke som orkestermusiker i blant annet Det Kongelige Kapel og Den Norske Opera og Ballett. Kaja har et bredt virke som kammermusiker og har som medlem av Paizo kvartetten vunnet 1. premie i Trondheim 1st International chambermusic competition. Kaja er utdannet pedagog ved Norges Musikkhøyskole. For tiden jobber hun som hun utøvende cellist i kombinasjon med sitt virke som dirigent og cellolærer ved Bjølsen strykeorkester, Strykerne Oslo Sør og Eidsvoll kulturskole.
Silje Bugjerde Bagge (permisjon)
Anna Helgadóttir
Anna er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt. Hun har en utøvende cand.mag med cello som hovedinstument. Anna har spilt mye «ny musikk», og hun har også stor interesse for barokk- og annen tidligmusikk. Anna spiller for tiden fast i den multietniske gruppa Ellayali (www.ellayali.com). Hun har også erfaring som orkester- og studiomusiker.
Hilde Chapman
Hilde tok kandidatstudiet i fiolin ved Norges Musikkhøgskole etterfulgt av utøvende diplomstudier ved Trinity College of Music, London. Hun har også PPU fra Norges Musikkhøgskole. Hilde bodde mange år i England og jobbet med bl. a. London Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, Northern Ballet Sinfonia og flere BBC-orkestre. I Norge har hun jobbet i Den norske opera, Barokkanerne og Barokksolistene, samt i ulike sammensatte orkestre og kammergrupper. Hilde har undervist fiolin, bratsj og teori i mange år, både innen skoleverket og privat.
Sunniva Fossum (permisjon)
Johannes L. Hatfield
Tiina Kuusmik
Tiina Kuusmik
fiolin, orkesterleder
Inga Margrete Aas
Kaja Margrethe Aadne Thoresen
Kaja er utdannet cellist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Royal Northern College of Music i Manchester. Hun har jobbet i en årrekke som orkestermusiker i blant annet Det Kongelige Kapel og Den Norske Opera og Ballett. Kaja har et bredt virke som kammermusiker og har som medlem av Paizo kvartetten vunnet 1. premie i Trondheim 1st International chambermusic competition. Kaja er utdannet pedagog ved Norges Musikkhøyskole. For tiden jobber hun som hun utøvende cellist i kombinasjon med sitt virke som dirigent og cellolærer ved Bjølsen strykeorkester, Strykerne Oslo Sør og Eidsvoll kulturskole.
Nora Madelaine Aanonsen
Mari Ystanes Fjeldstad


Publiseringsløsning av Imbera AS